Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΑΜ ΛΑΡΚΟ - Συνειδητή η «χύμα» στάση όλων των άλλων παρατάξεων

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:
ΕΑΜ 24/09/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26-09-2018
ΩΡΑ 09:00ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ «ΙΛΙΟΝ»

Συν/σες - Συν/φοι

Την ώρα που γίνονται διαπραγματεύσεις για την υπογραφή Επ.Σ.Σ.Ε , την ώρα που συζητιούνται οι όροι εργασίας , αμοιβών , οι όροι που θα καθορίσουν συνολικά τις ζωές των οικογενειών μας από εδώ και πέρα , οι παρατάξεις ΔΑΚΕ-ΕΑΚ και ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (ΠΑΣΚΕ) εκφυλίζουν το θεσμό και τη λειτουργία του Σωματείου.

Την Πέμπτη που πέρασε πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση Δ.Σ για τον ορισμό ημερομηνίας εκλογοαπολογιστικής Γ.Σ...






(λίγο καθυστερημένα μεν , αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ). 

Με ευθύνη της ΔΑΚΕ και την συμφωνία του ΕΑΚ και της ΠΑΣΚΕ το μόνο που κουβεντιάστηκε ήταν ο Οικονομικός Απολογισμός τον οποίο το ΕΑΜ καταψήφισε για συγκεκριμένους λόγους . (Όλοι οι άλλοι τον ψήφισαν).

Καμιά συζήτηση δεν έγινε για τον Απολογισμό δράσης στην διετία που πέρασε όπως ορίζει το καταστατικό. Καμία συζήτηση δεν έγινε για την Επ.Σ.Σ.Ε . που είναι σε εξέλιξη. Μόνο ειρωνεία είχαν να δώσουν οι εργοδοτικές κυβερνητικές παρατάξεις για την δράση του Ε.Α.Μ και κριτική γιατί δεν ψηφίζουμε τον Οικονομικό Απολογισμό.

Συν/σες - Συν/φοι

Ορίστηκε ημερομηνία εκλογοαπολογιστικής για την Τετάρτη 26-09-2018 στις 09:00 το πρωί στον κινηματογράφο «ΙΛΙΟΝ». Κατά την γνώμη μας η παρουσία του καθένα μας είναι επιβλητική. Δεν είναι μόνο η διεξαγωγή εκλογών που είναι σοβαρό ζήτημα και θα γίνει.

Το κυριότερο είναι πως κουβεντιάζεται η Επ.Σ.Σ.Ε, το Σωματείο δεν έχει καταθέσει σχέδιο Σ.Σ.Ε , παρά μόνο 5 αιτήματα γενικά και αόριστα και περιμένει να τοποθετηθεί η ΛΑΡΚΟ.

Την Παρασκευή 28-09-18 θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνάντηση με τη ΛΑΡΚΟ και είναι ευκαιρία η Γ.Σ να δώσει εντολή στο Δ.Σ να καταθέσει το σχέδιο Σ.Σ.Ε που έχετε στα χέρια σας . Να μην αφήσουμε τη ΛΑΡΚΟ να τοποθετηθεί πρώτη , οι εργαζόμενοι πρέπει να βάλουμε το πλαίσιο συζήτησης οργανωμένα.

Η ΔΑΚΕ , το ΕΑΚ και η ΠΑΣΚΕ δεν έχουν σχέδιο Επ.Σ.Σ.Ε και δεν αποδέχονται αυτό που κατέθεσε το ΕΑΜ.

Το μόνο όργανο που μπορεί να επιβάλει στο Δ.Σ να καταθέσει το Σχέδιο είναι η Γ.Σ.

Το ΕΑΜ θα βάλει πρόταση στην Γ.Σ για να κατατεθεί την Παρασκευή από το Σωματείο το Σχέδιο Επ.Σ.Σ.Ε . Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να πραγματοποιηθεί η Γ.Σ , να έχει απαρτία.

Από αυτή την άποψη σας καλούμε να είστε όλοι παρόντες.

Είναι ευκαιρία να αλλάξουμε τους κατάπτυστους όρους που έχουν οι ατομικές μας συμβάσεις.

Η συνειδητή «χύμα» στάση όλων των άλλων παρατάξεων απέναντι στην ΕπΣΣΕ δίνει πάσα στη Διοίκηση και την Κυβέρνηση να χαθούν κεκτημένα, να δοθούν, αν δοθούν, αντί για αυτά που πρέπει , ψίχουλα.

Ο καθένας μας ξεχωριστά έχει την προσωπική ευθύνη να είναι παρών στις εξελίξεις.

ΔΑΚΕ-ΕΑΚ-ΠΑΣΚΕ δεν θέλουν να έχει απαρτία η Γ.Σ , τους λύνει τα χέρια η μη συμμετοχή των εργαζομένων, τους δίνει πάτημα να λένε ότι «φταίνε οι εργαζόμενοι που δεν έρχονται».

Θα τους κάνετε το χατίρι να διαπραγματεύονται τη ζωή μας χωρίς να είμαστε παρόντες εμείς;

Εμείς σας καλούμε να μην τους κάνετε το χατίρι και σας περιμένουμε.


ΕΑΜ 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους