Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Δ.Α.Σ. ΜΕΤΑΛΛΟΥ - Καταψηφίζουν κάθε πρόταση για αγωνιστική διεκδίκηση...

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:
Δ.Α.Σ. ΜΕΤΑΛΛΟΥ 8/2/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Δευτέρα 28/1/19 καταθέσαμε στην ΠΟΕΜ κείμενο με συλλογή υπογράφων συνδικαλιστών της ΔΑΣ και της Α.Π. , με αίτημα την άμεση σύγκλιση της ολομέλειας της Ομοσπονδίας, με θέμα την κατάσταση του κλάδου και την άμεση λήψη απόφασης αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Συγκεκριμένα αναφέραμε στο αίτημά μας…..





…..Σε προηγούμενες συνεδριάσεις της ολομέλειας της ΠΟΕΜ έχουμε συζητήσει και έχουμε πάρει αποφάσεις για αγωνιστικές πρωτοβουλίες στο πλευρό των συναδέλφων που δοκιμάζονται αλλά και για την διεκδίκηση υπογραφής κλαδικής ΣΣΕ. Μέχρι σήμερα με ευθύνη της Εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕΜ ( ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ ) τίποτα από αυτά δεν έχει γίνει. Εδώ και δυο μήνες σας ζητάμε με τηλεφωνικές επικοινωνίες να καλέσετε ΔΣ για να πάρουμε συγκεκριμένα μέτρα παρέμβασης στον κλάδο στο πλευρό των χιλιάδων μεταλλεργατών, χωρίς όμως πραγματικά να «ιδρώνει» το αυτί σας…

Κύριοι της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕΜ ( ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ ) αιτούμαστε την σύγκλιση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου με βάση το άρθρο 15 παράγραφος 8 του καταστατικού της ομοσπονδίας με θέματα ημερήσιας διάταξης :
  1. Εξελίξεις στον κλάδο 
     
  2. Λήψη απόφασης προγράμματος αγωνιστικών κινητοποιήσεων με οργάνωση περιφερειακών συσκέψεων ,κήρυξης πανελλαδικής στάσης εργασίας με σκοπό την κλιμάκωση με πανελλαδική 24ωρη απεργία στον κλάδο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Εξασφάλιση αποπληρωμής των δεδουλευμένων όλων των μεταλλεργατών.
  • Εξασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.
  • Υπογραφή ΣΣΕ για όλους τους Μεταλλεργάτες, υποχρεωτική, με αυξήσεις για όλους.

Την Τετάρτη 05/02/2019, το Προεδρείο αναγκάστηκε και κάλεσε την ολομέλεια του ΔΣ της ΠΟΕΜ.

Για μια ακόμη φορά όμως γίναμε μάρτυρες της κατάντιας στην οποία έχουν οδηγήσει την ομοσπονδία οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ.
Την ώρα που οι εργοδότες στον κλάδο αξιοποιούν όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο των μνημονίων για να επιτεθούν στους μεταλλεργάτες.
Την ώρα που μεγάλες βιομηχανικές μονάδες απαξιώνονται, οδηγούνται στο λουκέτο ή σε διάφορων μορφών εκκαθαρίσεις, που ο ορυκτός πλούτος και μεγάλες παραγωγικές δυνάμεις παραδίδονται σε επίδοξους σωτήρες.
Την ώρα που χιλιάδες μεταλλεργάτες παραμένουν απλήρωτοι, χωρίς να ξέρουν αν θα έχουν δουλειά αύριο το πρωί. Την ώρα που χιλιάδες μεταλλεργάτες αμείβονται με τον εξευτελιστικό κατώτατο μισθό του νόμου Βρούτση – Αχτσιόγλου, ενώ και το μεγαλύτερο κομμάτι του κλάδου έχει υποστεί σοβαρές μειώσεις, ελλείψει και κλαδικής συμβάσης.
Την ώρα που χιλιάδες μεταλλεργάτες καλούνται να δουλεύουν μια ώρα πέραν του ωραρίου απλήρωτοι δήθεν ότι δουλεύουν το διάλειμμά τους….

Αυτή την ώρα η ΠΟΕΜ υπό την καθοδήγηση της πλειοψηφίας ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ γίνεται το καλύτερο όπλο της εργοδοσίας και της κυβέρνησης σημαδεύοντας τους μεταλλεργάτες και τα δικαιώματα μας.
Αρνούνται και καταψηφίζουν κάθε πρότασή μας για ενιαία και αγωνιστική απάντηση του κλάδου, καταψηφίζουν κάθε πρόταση για αγωνιστική διεκδίκηση συλλογικής σύμβασης που θα καλυτερεύει τις συνθήκες διαβίωσης των μεταλλεργατών και των οικογενειών μας.

Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να δικαιολογήσουν την απαράδεκτη στάση τους στο ότι ρωτήσαν τους προέδρους των σωματείων στα ναυπηγεία Ελευσίνας, Σκαραμαγκά και Σύρου, στην Χαλυβουργική, στα ΕΑΣ και στην ΕΑΒ και αφού αυτοί τους είπαν ότι δεν θέλουν καμία κινητοποίηση τότε σημαίνει ότι και ο κλάδος ολόκληρος δεν θέλει καμία κινητοποίηση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πόσο ταγμένοι είναι στο πλευρό των εργοδοτών, είναι η περίπτωση της Λάρκο…Οι εργαζόμενοι στην ΛΑΡΚΟ με απόφαση ΓΣ και Δ.Σ είχαν αίτημα για κλαδική κινητοποίηση στην κατεύθυνση της πρότασης μας. Οι συνδικαλιστές όμως της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ που ψήφισαν στην ΛΑΡΚΟ το αίτημα για κλαδική κινητοποίηση, την καταψήφισαν ως μελή της διοίκησης της ΠΟΕΜ.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που στην τελευταία Πανελλαδική Απεργία, Σωματεία που ελέγχει ο Κυβερνητικός Εργοδοτικός Συνδικαλισμός με απόφαση των ΔΣ δεν απέργησαν. Όταν πρώτα στελέχη αυτών των σωματείων είναι και συνδικαλιστές στην ΠΟΕΜ και είχαν ψηφίσει υπερ. της απεργίας.

Συνάδελφοι, Είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ…. Οι εργατοπατέρες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού είναι επικίνδυνοι για τα συμφέροντα των εργαζομένων και των οικογενειών μας. Λειτουργούν σαν 5η φάλαγγα πολεμώντας στο πλευρό των εργοδοτών. Απομονώστε τους παντού, κάντε τους ξένο σώμα στο κίνημα όπως ακριβώς τους αξίζει…

Η ΔΑΣ, τα ταξικά Σωματεία, δεσμευόμαστε ότι το επόμενο διάστημα θα μπούμε μπροστά να ενημερώσουμε όλους τους εργαζομένους στον κλάδο και να οργανώσουμε από κοινού μαζί τους την πάλη βάζοντάς μπροστά τις δικές μας ανάγκες.

Όλοι μαζί σαν εργατική τάξη απέναντι και σε σύγκρουση με την τάξη των αφεντικών και των παρατρεχάμενων τους σε κόμματα και συνδικάτα.

Δ.Α.Σ. ΜΕΤΑΛΛΟΥ




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους