Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Π. Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ - 24 ΩΡΗ ΠΑΜΦΘΙΩΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

(23-09-2019)

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (Ε.Κ.Π.Ε.Φ.), μελετώντας τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από επίσημη πληροφόρηση της αρμόδιας υπηρεσίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου για μετάθεση της κατάθεσης του αντεργατικού πολυνομοσχεδίου, αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη 24ωρης Παμφθιωτικής Απεργίας την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου.

Την ίδια στιγμή το μόνο Τριτοβάθμιο όργανο εκπροσώπησης των Εργαζομένων, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) αδυνατεί να προβεί σε άμεσες και συντονισμένες ενέργειες αφού τελεί υπό διορισμένη Προσωρινή Διοίκηση, εξαιτίας των βίαιων και αντιδημοκρατικών παρεμβάσεων του συνδικαλιστικού βραχίονα του ΚΚΕ, δηλαδή του Π.Α.ΜΕ, στα εκλογικά μας συνέδρια. 





Το Ε.Κ.Π.Ε.Φ., ως το ποιο αντιπροσωπευτικό δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο του νομού Φθιώτιδας, από την πρώτη ημέρα της ίδρυσης του λειτουργεί ακομμάτιστα, με μόνο γνώμονα το συμφέρον της εργατικής τάξης της περιφερειακής ενότητας Φθιώτιδας.

Δεν χειραγωγούμαστε και δεν σερνόμαστε πίσω από τις αποφάσεις του κομματικού βραχίονα του Κ.Κ.Ε. Μπορεί οι τραμπούκοι του  ΠΑΜΕ-ΚΚΕ με εγκληματικές ενέργειες που καταλύουν την Δημοκρατία, να κατάφεραν να διαλύσουν τα 2 προγραμματισμένα συνέδρια της Γ.Σ.Ε.Ε., δεν κατάφεραν όμως ούτε να φιμώσουν την εργατική τάξη, ούτε να διαλύσουν το συνδικαλιστικό κίνημα όπως σχεδίαζαν.

Άλλωστε είναι γνωστή σε ολόκληρη την εργατική τάξη η πάγια τακτική του ΠΑΜΕ «ότι δεν ελέγχουμε το διαλύουμε», το συκοφαντούμε, το βρίζουμε, το αμαυρώνουμε! Αυτή λοιπόν η τακτική τους δεν πέρασε και ούτε θα περάσει όσους κομματικούς μισθοφόρους και αν προσλάβουν για ενίσχυση!

Αναλογιζόμενοι την σοβαρότητα των εξελίξεων και με πλήρη ευθύνη απέναντι στους εργαζόμενους του νομού μας αντιδρούμε στις μονομερείς παρεμβάσεις στον πυρήνα της συνδικαλιστικής δράσης και των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, δίχως μάλιστα να έχει προηγηθεί σοβαρός κοινωνικός διάλογος και να έχει ακουσθεί η εμπειρία και η γνώση της σκληρής καθημερινότητας από την εργατική πλευρά, έτσι όπως αυτή θεσμικά εκφράζεται δεκαετίες τώρα.

Με βασικό γνώμονα την αγωνία των εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας αλλά και όλης της χώρας μας και παρά την εσωτερική υπονόμευση, τα αισχρά εμπόδια που επιχειρεί να βάλει το ΠΑΜΕ στη δράση και την αυτόνομη λειτουργία των συνδικάτων, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας.

Απεργούμε, Αντιδρούμε & Απαιτούμε από την κυβέρνηση την απόσυρση του αντεργατικού πολυνομοσχεδίου. Η ανάπτυξη θα έρθει μόνο με την εργατική τάξη όρθια, με ισχυρές κλαδικές συλλογικές συμβάσεις και με αυξήσεις μισθών.

Οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους σύντομα θα δικαιωθούν. Οι νομοθετικά κατοχυρωμένες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, η προστασία και ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζόμενων, που «εξανέμισαν» τα μνημόνια, οι προστασία των θέσεων εργασίας και η διασφάλιση υγιών αναπτυξιακών όρων για τη δημιουργία νέων, είναι ζητήματα αδιαπραγμάτευτα.


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ.Π.Ε.Φ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους