Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

ΣΩΜΑΤΕΙA ΛΑΡΚΟ - ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ...

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ
Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑ (ΣΕΛ)
Ενωση εργαζομένων Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε. Μεταλλεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Σωματείο  Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ ο «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»
Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ & ΣΕΡΒΙΩΝ
Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Α.Ε. (ΑΘΗΝΑ) 
ΑΠ: Α006/2020 Ημερομηνία: 05/03/2020


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 04/03/2020 Πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων της Περιφέρειας της Στερεάς Ελλάδος καθώς και εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ συναντήθηκαν με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταικούρα και ενώ δήλωσαν την πλήρη αντίθεση τους στην τροπολογία, κατέθεσαν τους προβληματισμούς τους τόσο ως προς τον τρόπο συνέχισης της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ μέσω της διαδικασίας της Ειδικής Διαχείρισης όσο και ως προς την διαφύλαξη των σχέσεων και θέσεων εργασίας.


Πιο συγκεκριμένα ο Υπουργός επισήμανε ότι διασφαλίζονται όλες οι θέσεις εργασίας για όλη τη
χρονική διάρκεια της Ειδικής Διαχείρισης χωρίς όμως να δεσμεύεται για συγκεκριμένα ζητήματα που του τέθηκαν...





που είχαν σχέση με την διαφύλαξη των κεκτημένων δικαιωμάτων των σημερινών εργαζομένων καθώς επίσης και για το αν θα διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας με την ενδεχόμενη πώληση της Εταιρείας ή τι θα συμβεί στο ενδεχόμενο πτώχευσης της Εταιρείας.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Σωματείων στα γραφεία της Εταιρείας με τον Ειδικό Διαχειριστή και την ομάδα του.

Ο Ειδικός Διαχειριστής δήλωσε ότι η αποστολή του είναι να εφαρμόσει την τροπολογία για το χρονικό διάστημα που ορίζεται και να λειτουργήσει η εταιρεία στο μέγιστο της παραγωγικής δυνατότητας που έχει. Ζήτησε την βοήθεια από όλους τους εργαζόμενους προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή παραγωγή ώστε να μπορέσει η εταιρεία να ανταπεξέλθει οικονομικά στις υποχρεώσεις της.

Επίσης επισήμανε ότι θα πραγματοποιηθεί επαναδιαπραγμάτευση με όλους τους προμηθευτές και τους πελάτες της εταιρείας και δεσμεύτηκε να μην προβεί σε καμία αιφνιδιαστική κίνηση προτού έρθει σε επικοινωνία με τα Σωματεία,
Σημερα στις 5/3/2020 συνεδρίαζαν τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ παρουσία του Νομικού μας, Συμβούλου προκειμένου να εκτιμηθει η κατάσταση και να προγραμματιστούν οι περαιτέρω κινήοεις μας οι οποίες σε νομικά και συνδικαλιστικά επίπεδα θα συγκλίνουν στα παρακάτω:
1. Στην διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
2. Δεδομένης της απαίτησης αυξημένης παραγωγής θέτουμε ως αδιαπραγμάτευτη την οποιαδήποτε μείωση αποδοχών ή βλαπτική μεταβολή των σχέσεων εργασίας.

Συνάδελφοι, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εφυσηχάζουμε.
Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα προκειμένου να αντιδράσουμε όταν χρειαστεί.
Κρατούμε υψηλά το ηθικό μας και συνεχίσουμε στο ίδιο ενωτικό έως τώρα κλίμα με οδηγό τις επιτυχημένες μαζικές κινητοποιήσεις μας.
Όλοι μας αυτή τη στιγμή πρέπει να είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθια και να αποτρέψουμε οποιασδήποτε διασπαστική ενέργεια στην δύσκολη φάση που διανύουμε.


Συνάδελφοι μπροστά μας έχουμε μακρύ και δύσκολο δρόμο και μόνο ενωμένοι και αποφασισμένοι μπορούμε να βγούμε νικητές.

            ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ



                        Τα Δ.Σ των Σωματείων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους