Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Ο.Μ.Ε - ΛΑΡΚΟ - ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 13-6-2020

Αρ.Πρωτ:77 Αθήνα 8 Ιούνη 2020 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΡΚΟ. 

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΝΗ 2020 ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ,ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ.

 Συνάδελφοι,η σημερινή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ταυτισμένη με ντόπια και ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα, έχοντας την κύρια ευθύνη για τα συσσωρευμένα προβλήματα της ΛΑΡΚΟ από τις κακοδιαχειρίσεις επί των ημερών της (μόνο το σκάνδαλο της προπώλησης του Νί την περίοδο 2006-2008 δημιούργησε διαφυγή κερδών της τάξεως του μισού δις ευρώ)σε μια δύσκολη συγκυρία για την Χώρα μας,αντί να αναλάβει τις πολιτικές της ευθύνες και να στηρίξει την ΛΑΡΚΟ,έχει αποφασίσει το ξεπούλημα της μέσω του καταστροφικού σχεδίου τριχοτόμησης του 2014 το οποίο είναι σε βάρος των εργαζομένων ,της ΛΑΡΚΟ και του Δημοσίου συμφέροντος.  






Ένα καταστροφικό σχέδιο που παραδίδει τον ορυκτό πλούτο της Χώρας στην βορά των ιδιωτικών συμφερόντων χωρίς καμία δέσμευση και υποχρέωση για την συνέχεια της ΛΑΡΚΟ και την τύχη των εργαζομένων της. Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, στοχοποιημένοι από την άθλια και ανάλγητη Κυβερνητική πολιτική ξεπουλήματος του ορυκτού πλούτου της Χώρας μας που είναι δημόσια περιουσία και ανήκει στον Λαό της, εδώ και 6 μήνες δίνουν ένα σκληρό και ανυποχώρητο αγώνα  προκειμένου να διασφαλίσουν την βιωσιμότητα της εταιρίας, το μεροκάματο τους ,τα εργασιακά τους δικαιώματακαι την ασφάλεια τους στο χώρο της δουλειάς. Δίνουν έναν αγώνα για να αναδείξουν τις τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητεςμιας από τις ελάχιστες βαριές μεταλλευτικές βιομηχανίες της χώρας μας που στηρίζει όχι μόνο τις τοπικές κοινωνίες 6 νομών στους οποίους δραστηριοποιείται (Φθιώτιδα, Εύβοια, Βοιωτία, Κοζάνη, Καστοριά, Αττική) αλλά και την εθνική οικονομίαμε την εισαγωγή πολύτιμου συναλλάγματος αξίας δεκάδων δις.

Ευρώ για πάνω από μισό αιώνα λειτουργίας της.Ένα δύσκολοκαι εμβληματικό αγώναπου έχει ξεπεράσει τα όριαμιας επιχείρησης και έχει συσπειρώσει γύρω του όλα τα πολιτικά κόμματαεκτός της Νέας Δημοκρατίας-,τις τοπικές κοινωνίες και την πανελλαδική αλληλεγγύη του εργατικού κινήματος που συνεχίζει να πλήττεται από τις βάρβαρες και αντεργατικές πολιτικές εξυπηρέτησης του κεφαλαίου που θέλουν τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους. 

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ: 

Την διασφάλιση του Δημόσιου Χαρακτήρα της ΛΑΡΚΟ.Την διασφάλιση της βιωσιμότητας,των θέσεων και σχέσεων εργασίας.Την αξιοποίηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της ΛΑΡΚΟ. Η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας (Ο.Μ.Ε) καλεί τα Σωματεία μέλη της και όλους τους εργαζόμενους,να συμπαρασταθούν στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και να συμμετέχουν στο μεγάλο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Ιούνη 2020 και ώρα 11 το πρωίστην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα. 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΡΚΟ. 

Δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους αλλά ολόκληρη την Κοινωνία.Είναι Εθνικός Πλούτος της Χώρας μας.

 Είναι δημόσια περιουσία. Ανήκει στον Λαό της.

 Με Αγωνιστικούς χαιρετισμούς







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους