Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

ΕΑΚ ΛΑΡΚΟ - Προσπαθούν με καθρεφτάκια να αγοράσουν τη σιωπή των εργαζομένων...

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε: 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΑΚ 23/10/2020

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

 

Είναι ξεκάθαρο ότι η  κυβέρνηση σε  αυτή  τη  φάση  προσπαθεί  να ολοκληρώσει το αντιαναπτυξιακό της σχέδιο για τη ΛΑΡΚΟ που έχει βάλει μπροστά από πέρσι. Από την αρχή αναδείξαμε την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και την αδιαφορία της για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες μας. Συνταχτήκαμε σαν  παράταξη  στον  κοινό  αγώνα  όλων  των  σωματείων  ενάντια  στην ιδιωτικοποίηση   και   το   ξεπούλημα   της   ΛΑΡΚΟ   υπερασπιζόμενοι   τους συναδέλφους και τις θέσεις εργασίας μας. Παλέψαμε από κοινού με όλους τους συναδέλφους, συζητούσαμε και αποφασίζαμε με τις υπόλοιπες παρατάξεις στο ΔΣ για τις όποιες δράσεις και παρά τις επιμέρους διαφωνίες μας σε συγκεκριμένες φάσεις αυτού του αγώνα, συμφωνούσαμε και προχωρούσαμε στην υλοποίηση με όλες μας τις δυνάμεις. Ποτέ δεν βάλαμε μπροστά το παραταξιακό ή το ατομικό συμφέρον και εργαζόμασταν για την διασφάλιση της συμπόρευσης στον αγώνα γιατί πραγματικά σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες κανείς μας δεν περισσεύει.

 

 

 

 

Δεν μπορούμε όμως να μείνουμε σιωπηλοί μπροστά στην κυβερνητική αναλγησία για τους εργαζόμενους και το μέλλον που μας επιφυλάσσουν. Οι πρόσφατες συναντήσεις με τα κυβερνητικά στελέχη μόνο ανησυχία μας προκαλεί
για τους σχεδιασμούς τους. Ουσιαστικά μας πετούν στο δρόμο χωρίς να διασφαλίζεται καμιά θέση εργασίας, χωρίς να δίνονται οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις στις περιπτώσεις απόλυσης, χωρίς να διασφαλίζονται θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις από τον νέο ιδιοκτήτη. Με τα οφευλόμενα χρήματα των αποζημιώσεων των συναδέλφων μας υπόσχονται το λεγόμενο και υποτιθέμενο «κοινωνικό πακέτο» στο οποίο θα ενταχθούν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία συνάδελφοι.
Με περίσσιο θράσος μας λένε ότι θα πρέπει να τους ευχαριστούμε κιόλας επειδή με τα δικά μας χρήματα θα κάνουν μια απροσδιόριστη και θολή κοινωνική πολιτική για εμάς ενώ είναι οι ίδιοι που μας πετούν στο δρόμο. Αυτές οι κυβερνητικές επιλογές έχουν ονοματεπώνυμο και κύριος εκφραστής τους είναι ο Υπ. Οικονομικών κ. Σταϊκούρας. Παράλληλα, διαπιστώνουμε τις τελευταίες μέρες ότι στις συζητήσεις
που γίνονται στο εργοστάσιο, κάποιοι συνάδελφοι και μάλιστα συνδικαλιστές επιχειρούν να παρουσιάσουν τις κυβερνητικές προτάσεις ως πανάκεια και ρεαλιστική λύση για όλους εμάς. Δηλαδή καθησυχάζουν τους συναδέλφους ότι όλα θα πάνε καλά αντί να ενημερώνουν και να οργανώνουν περαιτέρω τον κοινό μας αγώνα.

Ποιους άραγε εξυπηρετεί μια τετοια συμπεριφορα; Υπηρετεί

τον κοινό μας αγώνα ή στρώνει τον δρομο την υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδίου χωρίς αντιδράσεις;

 

Ένα άλλο δείγμα αμετροέπειας και διγλωσσίας είναι η πρόσφατες αναβαθμίσεις που έκανε ο διαχειριστής και η τοπική διεύθυνση της ΛΑΡΚΟ. Λίγο πριν σταματήσει η παραγωγή του εργοστασίου, λίγο πριν προχωρήσει το καταστροφικό σχέδιο για τη ΛΑΡΚΟ, για την ευρύτερη περιοχή και τις οικογένειες μας, η Διοίκηση επιλέγει να κάνει νέους προϊσταμένους, εργοδηγούς και επιστάτες! Αλήθεια πόσους προϊσταμένους χρειάζεται ένα κλειστό εργοστάσιο; Προσπαθούν με καθρεφτάκια να αγοράσουν τη σιωπή των εργαζομένων. Μήπως προσπαθούν όμως και κάτι άλλο; Να δημιουργήσουν μια νέα φουρνιά προθύμων που θα αξιοποιήσει ο νέος ιδιοκτήτης για να βρει έτοιμο το πεδίο για τους εργαζόμενους ως πειθήνια όργανα χωρίς φωνή, χωρίς διεκδικήσεις;

 

Όλο το εργοστάσιο αναρωτιέται γιατί επιλέχτηκε αυτή η τακτική τώρα και με ποία κριτήρια άραγε έγιναν αυτές αναβαθμίσεις; επειδή είμαστε μικρή κοινωνία και γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά και για πολλά χρόνια τώρα, κάποιοι χρειάζεται να είναι πιο προσεκτικοί. Και αυτές οι πρόσφατες αναβαθμίσεις είναι φανερό ότι έγιναν με την λογική ανάδειξης «ημετέρων» κι όχι με αντικειμενικά κριτήρια και διαδικασίες. Στο ίδιο έργο λοιπόν θεατές σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα, σαν να μην είμαστε στο χείλος του γκρεμού. Καποιοι συγκεκριμένοι συνάδελφοι ακόμη και τώρα που διακινδυνεύεται άμεσα η δουλειά μας, συνεχίζουν να διαιρούν τους συναδέλφους και να δημιουργούν τις ευνοϊκότερες συνθήκες για την κυβέρνηση και να διαμορφώνουν το νέο εργασιακό τοπίο.

 

Αφήνουμε στην κρίση σας συνάδελφοι αυτές τις τακτικές του παρελθόντος, τους εμπνευστές τους και αυτούς που βοηθούν τα σχέδια που καταστρέφουν τις ζωές μας. Η παράταξη μας παραμένει συνεπής σε όσα έχουμε συμφωνήσει για τον κοινό μας αγώνα αλλά δεν θα μείνουμε σιωπηλοί και άπραγοι απέναντι σε όσους νομίζουν ότι θα παίζουν με τη δουλειά μας και το μεροκάματο μας για ιδιοτελείς σκοπούς.

 

Σας θυμίζουμε λοιπόν τι λέγατε για τις αναβαθμίσεις προηγούμενων ετών. Μιλούσατε για εξόφληση γραμματίων και παρομοιάζατε αυτούς που αναβαθμίζονταν σαν τον Ιούδα και τα τριάντα αργύρια. ΤΩΡΑ!!!

Σας λέμε λοιπόν ότι δεν ζητάμε την παραίτηση σας, κάτι τέτοιο άλλωστε θα αποτελούσε λύτρωση για εσάς. Σας ζητάμε εκλογές στην ώρα τους. Θα σας αφήσουμε να πιείτε το πικρό ποτήρι μέχρι τέλους. Να γραφτείτε στην ιστορία της ΛΑΡΚΟ σαν τους χειρότερους που πέρασαν και που κοίταζαν μόνο την πάρτη τους.

Δυστυχώς καταφέρατε και απαξιώσατε τον θεσμό του σωματείου με τον προβοκατόρικο τρόπο που λειτουργείτε.

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους