Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Ανακοίνωση Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ του Δήμου Λοκρών

Ο.Μ. Δήμου Λοκρών

Ανακοίνωση - Κάλεσμα

Αγαπητοί συμπολίτες μας,

Κρίνουμε αναγκαία την επικοινωνία μαζί σας για να


εκφράσουμε τη θέση μας και να σας ενημερώσουμε σχετικά με ένα μεγάλο έγκλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Δήμο μας και συντελείται στη βιομηχανία της
ΛΑΡΚΟ.

Εδώ και οκτώ μήνες η κυβέρνηση των “αρίστων” της Ν.Δ. με μία επαίσχυντη τροπολογία που ψήφισε μόνη της στη Βουλή έθεσε την εταιρία σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης εν λειτουργία με απώτερο στόχο το ξεπούλημά της ή εάν δεν ευοδωθούν τα σχέδια της, το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ. Μια από τις ιστορικότερες βιομηχανίες στην Ελλάδα και ο μοναδικός παραγωγός νικελίου στην Ευρώπη οδηγείται συνειδητά στο ξεπούλημα ή στο κλείσιμο.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. πιστή στα κελεύσματα των οικονομικών υποστηρικτών της και στο ξεπλήρωμα των γραμματίων της για τη στήριξη που της παρείχαν προεκλογικά και της παρέχουν μετεκλογικά, ξεπουλάει μία από τις λίγες βιομηχανίες που απέμειναν στη χώρα μας με διαδικασίες εξπρές. Αφού πρώτα φρόντισαν να την υπερχρεώσουν διπλασιάζοντας την τιμή του ρεύματος... 

 

 

 

 

στα 70 € τη μεγαβατώρα ενώ στην Ευρώπη ο μέσος όρος είναι στα 35 € η μεγαβατώρα, στη συνέχεια επί κυβερνήσεως Καραμανλή 2004 – 2009, τα διορισμένα Colden Boys «κατάφεραν» να χάσει η εταιρεία κέρδη 500 εκατομμυρίων ευρώ. Και αφού δεν έφτασαν τα προηγούμενα, επανήλθαν με τις καταγγελίες τους στην Ε.Ε. για δήθεν κρατικές ενισχύσεις φροντίζοντας παράλληλα να τη θέσουν εκτός και από οποιαδήποτε πρόσβαση στις χρηματαγορές με σκοπό να υποστεί οικονομικό στραγγαλισμό.

Την Πέμπτη 15.10.2020 ψηφίστηκε νέα τροπολογία στη Βουλή με στόχο τη διευκόλυνση του επερχόμενου διαγωνισμού του ξεπουλήματος όχι μόνο της ΛΑΡΚΟ αλλά και των Δ.Ε.Π.Α. και Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε..

Η ΛΑΡΚΟ είναι ο κύριος οικονομικός τροφοδότης στο Δήμο μας και σε ολόκληρη τη Λοκρίδα. Ήδη είναι ορατά τα οικονομικά αποτελέσματα στην περιοχή μας από την περικοπή των μισθών που υπέστησαν οι εργαζόμενοι στην ΛΑΡΚΟ με την εφαρμογή της τροπολογίας.

Αναλογιστείτε τον οικονομικό μαρασμό που θα επέλθει στο Δήμο μας και σε όλη τη Λοκρίδα εάν πάψει να λειτουργεί η ΛΑΡΚΟ.

Βέβαια όλο αυτό το καλοδουλεμένο σχέδιο της κυβέρνησης των «αρίστων» έχει αναλάβει με πρωταγωνιστικό ρόλο να το φέρει εις πέρας ο εκλεγμένος συμπατριώτης μας, ο Υπουργός Οικονομικών, κος Σταϊκούρας.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα τις διαδικασίες απαξίωσης και του ξεπουλήματος της ΛΑΡΚΟ.

Καλούμε την κυβέρνηση να ακούσει τις προτάσεις των εργαζομένων και να υλοποιήσει τον εκσυγχρονισμό της προς όφελος όχι μόνο των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας, αλλά και συνολικά της εθνικής οικονομίας.

Καλούμε την κυβέρνηση να εξασφαλίσει τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ και τις θέσεις εργασίας, καθώς και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Για όλους τους παραπάνω λόγους καλούμε τους πολίτες του Δήμου μας και όλους τους μαζικούς φορείς της Λοκρίδας το Σάββατο 17/10/2020 και ώρα 11:00 π.μ. να δώσουμε ένα βροντερό παρόν στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα και να σταθούμε αλληλέγγυοι στο πλευρό των εργαζομένων.

Να εκφράσουμε την έμπρακτη συμπαράστασή μας, τη στήριξή μας στον τίμιο αγώνα επιβίωσης που δίνουν για να μην υλοποιηθούν τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης και για να σταματήσει αυτό το έγκλημα που συντελείται στο Δήμο μας!


Τίποτα δε χαρίζεται!

Όλα κερδίζονται μέσα από τους αγώνες!

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους