Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

Ψήφισμα συμπαράστασης για την ΛΑΡΚΟ - Εργοστασιακή Επιτροπή Μινέρβα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛΑΙΟΥΡΓΟΣΑΠΩΝΟΠΟΙΕΙΩΝ- ΠΥΡΕΝΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΩΝ- ΣΠΟΡΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΩΝ- ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ- ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜ. ΟΜΗΡ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19, ΤΚ 18533 ΠΕΙΡΑΙΑΣ,, email: kladiko.ximikis@gmail.com - Τηλ: 6906628885 - 6973063969

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

Η Εργοστασιακή Επιτροπή της Μινέρβα στο Σχηματάρι-όργανο της Πανελλαδικής Ένωσης Ελαιουργοσπαπουνοποιών και Εργαζόμενων Χημικής Βιομηχανίας Αττικής- δηλώνει την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση στον πολύμηνο αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. Ο αγώνας που δίνουν οι συνάδελφοι για να μην περάσουν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της εταιρείας, για το δικαίωμα στο μεροκάματο, τους σύγχρονους όρους υγιεινής και ασφάλειας, την αξιοπρεπή δουλειά που απαντάει στις ανάγκες τους, είναι αγώνας που ξεπερνάει τα στενά επιχειρησιακά και γεωγραφικά όρια της εταιρείας.

 

 

Ο αγώνας αυτός πρέπει να διαπεράσει όλους τους κλάδους με τα ιδιαίτερα προβλήματα τους, οι εργαζόμενοι των οποίων έχουν καθήκον να αντισταθούν και να βροντοφωνάξουν ενάντια στη συνεχή αντιλαϊκή πολιτική που τους τσακίζει τη ζωή. Είναι μάχη που αφορά την εργατική τάξη όλης της χώρας και γι’ αυτό χρειάζεται να ποτιστεί με την αλληλεγγύη όλων των συνδικάτων.

Είναι η ίδια πολιτική της σημερινής κυβέρνησης -συνέχεια όλων των προηγούμενων- που συνειδητά απαξίωσε και απαξιώνει βιομηχανίες που έχουν στρατηγική σημασία για την ανάπτυξη και την ευημερία του λαού και του τόπου. Ένα έγκλημα προμελετημένο και σχεδιασμένο, προκειμένου να παραδώσουν βορά τον πλούτο του ελληνικού λαού, στα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών. Την ίδια ώρα δε διστάζουν να θυσιάζουν τα καλύτερα παιδιά του, πατώντας πάνω στον εργασιακό μεσαίωνα που αυτές έχουν διαμορφώσει, με μοναδικό σκοπό να αυγαταίνουν τα κέρδη των επονομαζόμενων «στρατηγικών επενδυτών».

Σήμερα περισσότερο από ποτέ ενώνουμε τη φωνή μας με τους συναδέλφους μας, τιμώντας τους δεσμούς που μας συνδέουν, εκφράζοντας την ταξική μας αλληλεγγύη. Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν στις 13 Νοέμβρη στις 11:00 στο Σύνταγμα και παλεύουμε μαζί τους για:

  • Να μην προχωρήσουν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ, να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα η λειτουργία του εργοστασίου και των υπόλοιπων μονάδων της ΛΑΡΚΟ.

  • Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς για όλους - Καμία απόλυση εργαζομένου – Κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών -Να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού για να στελεχωθούν όλες οι μονάδες που απαιτείται.

  • Μέτρα υγείας και ασφάλειας στο χώρο εργασίας. Να μην θρηνήσουμε άλλο νεκρό συνάδελφο ή τραυματισμό.

  • Ενιαίο φορέα αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων

Η Εργοστασιακή Επιτροπή

09/11/2021

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους