Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΑΡΚΟ - Μέτρα πρόληψης έναντι κορονοϊού SARS-CoV-2

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ

ΕΔΡΑ: ΛΑΡΥΜΝΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ

ΑΡ. ΕΓΚΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 106/84                              

ΑΡ. ΤΗΛ.: 2233041403 /44437

ΑΡ.ΦΑΞ: 2233041164

somatiolarcosel@gmail.com                         

Αρ. Πρωτ.: -03-                                                  

Λάρυμνα:  07/01/2022  

 

Προς: 

Ειδική Διαχείριση ΛΑΡΚΟ

Διεύθυνση Σ.Ε.Λ.

 


Θέμα:
  «Μέτρα αποσυμφόρησης συνωστισμού για αποφυγή μετάδοσης του covid 19 και τροχαίων ατυχημάτων. Γενικά μέτρα προφύλαξης για αποφυγή μετάδοσης του covid 19. Αποζημίωση μετακίνησης των εργαζομένων λόγω διακοπής λεωφορείων».

 

Κύριοι

Στα πλαίσια μέτρων αποφυγής μετάδοσης του covid 19 από 1/1/2022 διακόψετε και ορθά πράξατε, τη μεταφορά των εργαζομένων με τα λεωφορεία της εταιρείας.

Μετά την αντιεπιστημονική (με βάση την καταγγελία της Ομοσπονδίας Γιατρών) ανακοίνωση της Κυβέρνησης και του ΕΟΔΥ, για περιορισμό της καραντίνας σε θετικά κρούσματα στις 5 ημέρες, το παραπάνω μετρό επιβάλλεται να το βοηθήσουμε όλοι μας με συνοδευτικά μέτρα έτσι ώστε να γίνει αποτελεσματικό. Παράλληλα πρέπει να εξασφαλιστεί η μη  οικονομική επιβάρυνση των εργαζομένων και η αποφυγή άλλων εργατικών ατυχημάτων που μπορεί να δημιουργηθούν κάτω από αυτές τις συνθήκες.

 Σε αυτή τη βάση και με το παρακάτω σκεπτικό προτείνουμε:

 

 

 

 

1.   Επειδή μετά τη διακοπή των λεωφορείων είναι διαπιστωμένη η άναρχη αντικατάσταση των εργαζομένων στην αλλαγή βάρδιας, γεγονός που φέρνει ως αποτέλεσμα το συνωστισμό, τόσο στην πύλη των εργαζομένων, όσο και στα παρκινγκ που δημιουργείται κομφούζιο και μεγάλος κινδύνους τροχαίου ατυχήματος, προτείνουμε να φτιάξετε και να ανακοινώσετε προγραμματισμό αντικατάστασης βαρδιών. Κατά τη γνώμη μας θα πρέπει να ξεκινά με την πιο νωρίς αποχώρηση των πρωινών συνεργείων όπου δεν υπάρχει αντικατάσταση και των ειδικοτήτων όπου κατά την ώρα αλλαγή βάρδιας δεν λειτουργούν οι εγκαταστάσεις  π.χ. εργαζόμενος Π0, Π1,Π2,Π3, Α/Φ, Χημείο, PELLET.

2.   Πρέπει να χορηγηθούν από την πλευρά σας οι κατάλληλες μάσκες προστασίας,  απολυμαντικά χεριών και χωρών. Να ενταθούν οι απολυμάνσεις στους χώρους συνωστισμού. Να πραγματοποιούνται σε συχνά χρονικά διαστήματα δωρεάν test  σε όλους. Μέσα από συζήτηση να συμφωνήσουμε στην αύξηση των ημερών απουσίας με αποδοχές  των θετικών συναδέλφων,  πέρα της απαράδεκτης αντιεπιστημονικής  5νθημερης καραντίνας. Να πραγματοποιηθούν προγραμματισμένες ανά τμήμα συζητήσεις  με τον γιατρό εργασίας και τους γιατρούς της ΛΑΡΚΟ, με θέμα τον «εμβολιασμό» και στόχο να επιλυθούν διάφοροι προβληματισμοί των εργαζομένων.

3.   Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ βιώνοντας δύο χρόνια τις περικοπές, έχουμε οδηγηθεί στην χρεοκοπία των οικονομικών μας. Σε μία περίοδο όπου  «το λάδι στην κατσαρόλα το ρίχνουμε με το φτερό»,  δεν έχουμε το περιθώριο οικονομικής επιβάρυνσης, ούτε για ένα λεπτό του ευρώ. Η αποζημίωση μετακίνησης δεν μπορεί να έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά, θα πρέπει να είναι με τα ίδια κριτήρια που γίνεται σε οποιαδήποτε υπηρεσιακή, εκτός έδρας μετακίνηση. Δηλαδή  24 λεπτά/χιλιόμετρο.  Επίσης θα πρέπει να αναλάβετε το κόστος του μοριακού test. Διαπιστώθηκαν συνάδελφοι που παρουσιάζουν συμπτώματα, αλλά το rapid test δεν τους βγάζει θετικούς και αναγκάζονται, είτε να έρθουν στην εργασία με συμπτώματα, είτε να πληρώσουν μοριακό test.

4.   Τέλος δεν μπορούν να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά μεταξύ εργαζομένων που μπαίνουν και εργάζονται στη ΛΑΡΚΟ.  Τα μέτρα πρέπει να ισχύουν για όλους, ανεξάρτητα το καθεστώς εργασίας. Από αυτή την άποψη σας καλούμε να επιβάλλετε  και να επιβλέπετε την τήρηση σε όλους τους συνεργάτες σας εργολάβους που απασχολούν εργαζόμενους.

Για τα παραπάνω προβλήματα και την αντιμετώπισή τους είμαστε στη διάθεσή σας να  πραγματοποιήσουμε  συνάντηση μαζί σας.  Σε κάθε περίπτωση σας καλούμε, είτε να συναντηθούμε, είτε να μας απαντήσετε γραπτώς. Στην περίπτωση συνάντησης παρακαλούμε να έχετε έρθει σε συνεννόηση μεταξύ σας έτσι ώστε να απαντηθούν τα αιτήματα που θέτουμε και έχουν οικονομικό πρόσημο.

 

Αναμένουμε απάντησή σας.

  

 

Για το Δ.Σ.

ο Πρόεδρος                      ο Γεν. Γραμματέας

 

Πολίτης Παναγιώτης              Κορέτζελος Ανδρέας

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους