Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

ΜΕΤΑ ΛΑΡΚΟ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ

Στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:  
ΜΕΤΑ ΛΑΡΚΟ   6/10/2015
 
Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι   

     Ξέρουμε ότι αυτού του είδους ανακοινώσεις σαν των τελευταίων που κυκλοφόρησε η ΔΑΚΕ σας αηδιάζουν, αλλά επειδή και η ανοχή έχει τα όρια της θα μας επιτρέψετε να απαντήσουμε, για τελευταία φορά θα ασχοληθούμε μαζί τους γιατί δεν αξίζουν για πολλά-πολλά ούτε να καταναλώνουμε χρόνο και μελάνι για αυτούς. Θα κάνουμε μια απλή ιστορική αναδρομή καταρχάς για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να μάθουν οι νεότεροι. Καταρχάς όλοι αυτοί οι μεγάλοι αγωνιστές προσελήφθηκαν επί ΠΑΣΟΚ το 1988 και κάποιοι εξαργύρωσαν υποψηφιότητες σε δημοτικές εκλογές με συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ. Επί των ημερών της ΔΑΚΕ άλλαξε το...











ασφαλιστήριο συμβόλαιο με μονομερείς δηλώσεις του Ν.105 προς την εταιρεία. Όποιος δεν είχε υπογράψει δεν δικαιούταν τίποτα από την εταιρεία. Εσείς στηρίξατε το γυρολόγο των κομμάτων με το γαρύφαλλο, και τον φτάσατε μέχρι διευθυντή για να σας κάνει τα χατίρια.

Εσείς βγάλατε ανακοίνωση όταν απεργούσαν οι εργαζόμενοι στον εργολάβο, ότι θα προστατέψετε το εργοστάσιο από τους εργαζόμενους απεργούς και σύσσωμη η ΔΑΚΕ πήγε στην πύλη (2-10) και κατέγραφε τα ονόματα των απεργών απειλώντας τούς αν θυμόσαστε, τότε κάποιοι φάγανε  αυγά από τούς απεργούς.  

Παράλληλα μαζί με τον μέχρι εχθές διευθυντή του εργοστασίου στηρίζατε απεργοσπαστικό μηχανισμό και όποιος συμμετείχε έπαιρνε 400 EURO Μαύρα, πώς δικαιολογήθηκαν τα ΜΑΥΡΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ;;; Διώξατε τους εργαζόμενους στην εργολαβία και προσλάβατε (δικού σας) ψηφοφόρους για να πάρετε εκλογικά τον ΔΗΜΟ ΟΠΟΥΝΤΙΩΝ και να βγει ο διευθυντής με το γαρύφαλλο αντιδήμαρχος. ( Το ίδιο επιχείρησε και ο πρόεδρος του σωματείου στις περιφερειακές εκλογές αλλά απέτυχε!!!!)  Εσείς κάθε φορά που βγαίνατε κομματικοποιούσατε την εταιρεία τοποθετώντας εκτός από κομματικές διοικήσεις αλλά και τοπικούς Διοικητικούς διευθυντές με αποκορύφωμα τον ΠΑΛΙΑΤΣΟ. 

Τους διορίσατε με μοναδική δέσμευση τους, την εξυπηρέτηση στην κομματική σας πελατεία, και την τρομοκράτηση των εργαζομένων. Εσείς μιλάγατε για αργόσχολους στην εταιρεία που πρέπει να απολυθούν, εάν το υποστηρίζεται ακόμα και τώρα θα πρέπει εάν έχετε και το παραμικρό ίχνος αξιοπρέπειας κάποιοι αργόσχολοι από εσάς που πληρώνονταν με υπηρεσιακά σημειώματα (τελευταίο 18 κ' 19/09/2015) χωρίς να εργάζονται να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους  στην εταιρεία.  

Τα τελευταία 3 χρόνια ξεπεράσατε κάθε φραγμό και όριο σε συνεργασία με την ανίκανη διεύθυνση τις οποίας το μοναδικό κριτήριο ήταν η κομματική τους ταυτότητα, κάνατε όργια. Δεν έπιανε κανένας δουλεία χωρίς να είναι μέλος τις ΝΔ ή χωρίς να έχει την έγκριση την δική σας  ή το απαραίτητο σημείωμα από τον "ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ". Δεν έπαιρνε κανένας προαγωγή η μετάθεση (εκτός αν ήταν για δυσμενή) εάν δεν ήταν μέλος τις ΝΔ και γραμμένος στην ΔΑΚΕ. Βλέπετε αυτοί είναι η ΑΡΙΑ ΦΥΛΗ και οι περισσότεροι είναι απόφοιτοι του LONDON SCHOOL OF ECONOMICS.  Βέβαια ανάλογα ποιόν είχε ο καθένας πήγαινε στην αντίστοιχη θέση έπαιρνε προαγωγή, σπίτι μεγάλο 4άρι ή 5άρι.  Εσείς βγάζατε ανακοινώσεις για το δημοψήφισμα και κάνατε αγώνα για το "ΝΑΙ" σε ότι και αν προτείνουν οι δανειστές, εναρμονισμένοι πλήρως με την κομματική γραμμή της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και των κομματικών ελεγχόμενων εργατικών κέντρων την ΓΣΕΕ την ΑΔΕΔΥ την ΠΑΣΕΓΕΣ τις οποίες και ελέγχεται κομματικά με ηγεσίες φαντάσματα, ξεπουλώντας τον κόσμο της εργασίας και του μόχθου. Όσο για τους αγώνες το 2012 κ' 2013 οι εργαζόμενοι απέτρεψαν τον τεμαχισμό της εταιρείας και το ξεπούλημα της, και όχι η ηγεσία τις τοπικής ΔΑΚΕ γιατί όλοι αγωνίζονταν και απεργούσαν και αυτοί έπαιρναν 8ώρο νυκτερινό (ο πρόεδρος). 

Όταν εμείς απεργούσαμε για να γίνει η συνέλευση για τους εργαζομένους στην μηχανολογική συντήρηση, ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου δεν απέργησε, πληρώθηκε 8ώρο και σαν να μην έφθανε αυτό η διευθύντρια προσωπικού (Όψιμη ΑΝΕΛ) επιτέθηκε φραστικά σε συναδέλφισσα στο μισθολόγιο γιατί νόμιζαν ότι από εκεί διέρρευσε (γιατί τόσο ενδιαφέρoν από την διευθύντρια προσωπικού τι  τρέχει;;;). Σας πληροφορούμε ότι η συναδέλφισσα δεν είχε καμία ανάμειξη στην υπόθεση ας είναι καλά οι φατρίες της ΔΑΚΕ και ΔΑΚΕ ΣΕΛ οι οποίες ποτέ δεν ξαναγίνανε μια ΔΑΚΕ μετά  την ΔΙΑΣΠΑΣΗ!!!! Τώρα όσο για τις διώξεις όταν στέλνατε τον συνάδελφο στην ΛΙΑΒΔΑ μετά από 35 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ χωρίς να το ζητήσει ποιά ήταν η αγωνιστική αντίδρασή σας;;;  

Όσο για τις ετοιμότητες του συνάδελφου στα Η/Κ και άλλοι πήρανε προαγωγές με χωρίς αύξηση, αλλά δεν έκαναν παραπάνω ετοιμότητες όποιον δεν τον συνέφερε να παραιτούταν. Αλλά σκοπό σας ήταν να γίνουν τόσες προσλήψεις και προαγωγές από άτομα της "ΑΡΙΑΣ ΦΥΛΗΣ" ώστε να ελέγχεται όλο το εργοστάσιο. Όσο για τους Ραψοκουστουμάκηδες δεν χρειάστηκε να ράψουμε πήραμε αυτά πού είχαν έτοιμα οι επίδοξοι Εργοδηγοί Α' που άφησαν στο ΑΚΡAIΦΝΙΟ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΟΡΟ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ μόνο που έχουν μεγάλες τσέπες γιατί άραγε;!!!!  Για όλα αυτά η ΔΑΚΕ  και η πλειοψηφία του Σωματείου είχε ενημερώσει τους βουλευτές, τα κόμματα τις Βουλής, τον Πρωθυπουργό, είχε πάρει την έγκριση τους  συμφωνούσαν με όλα αυτά;!!!  Ποιος έμεινε ασυγκίνητος!!! από την συνέντευξη του συναδέλφου προέδρου στο κανάλι ΕΝΑ τις Λαμίας;;; Βλέπετε δεν έχει δούναι και λαβείν πλέον για κομματικά οφίτσια, θα πρέπει να δουλέψουν μαζί με τον συνάδελφο Γραμματέα, τέρμα τα κοροΐδα που δούλευαν για αυτούς. 

Βέβαια ότι δικαιούνται βάση τις εναπομείνασα εργατικής συνδικαλιστικής νομοθεσίας θα το παίρνουν. Από πότε η εργασία είναι πολιτική δίωξη;;;  Όσο για την λειτουργία του σωματείου να μην αναφερθούμε, ούτε μια συνέλευση μετά τις εκλογές. 14 μήνες πέρασαν χωρίς ενημέρωση και ουσιαστική λειτουργία.  Άκουσον - άκουσον αξιώνουν τοπική ΣΣΕ με τα αιτήματα του 2009. Στο 2009 ζούνε ακόμα αυτοί (σιγά μην τους ξυπνήσετε). 

Αυτοί έκαναν τις προσλήψεις το 2007 με βασικούς ανάλογα την συγγένεια ή την συμπάθεια που είχαν στον καθένα εργαζόμενο.   Με την δική τους στήριξη και συμμετοχή έκαναν φτερά επί Θανάσσουλα 500 εκατομμύρια EURO από τα ταμεία της εταιρείας. Πάντως κάθε φορά που ήταν στο τιμόνι της εταιρείας άνθρωποι από την ΝΔ και σε αγαστή συνεργασία με την ΔΑΚΕ παρέδωσαν μια εταιρεία κλειστή ή σχεδόν κλειστή σε άθλια οικονομική κατάσταση, τυχαίο άραγε δεν νομίζουμε. Το εργοστάσιο δεν δουλεύετε με ρουφιάνους και υποτακτικούς!!!!  

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι θα αγωνιστούμε για δικαιοσύνη και αξιοκρατία για την αποκατάσταση των κομματικών αδικιών για κάθε δίκαιο αίτημα. Θα αγωνιστούμε για την πρόσληψη του προσωπικού στην συντήρηση γιατί είναι δίκαιη και όχι μετά από εργατικό ατύχημα, όπως έγινε με τους συναδέλφους στην παραγωγή στις 01:00 το βράδυ του ατυχήματος με τον συνάδελφο μας νεκρό.  Θα αγωνιστούμε για τις τριετίες, για τις αυξήσεις στις προαγωγές και τόσα άλλα κατορθώματα "ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ" της ΔΑΚΕ. Η αρχή θα γίνει πολύ σύντομα με την επαναπρόσληψη του συναδέλφου ΔΑΛΑΚΑ  ΑΝΔΡΕΑ. 

Καλούμε τους εργαζόμενους στο πλευρό μας να αγωνιστούμε όλοι μαζί.  
   
Υ.Γ Συνάδελφοι της ΔΑΚΕ όσα τσιράκια και να βάζετε για να ρίχνουν λάσπη σε στελέχη του ΜΕΤΑ ΛΑΡΚΟ δεν θα τα καταφέρετε, οι εργαζόμενοι γνωρίζουν το ποιον του καθενός.













2 σχόλια:

  1. ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΙΠΑΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ Η ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ;
    ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ. ΔΕΝ ΤΗΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σύντροφοι μας απογοητέυετε όταν δεν υπογράφετε τις ανακοινώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους