Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Ανοίγει ο χορός των ιδιωτικοποιήσεων- Τον Οκτώβρη οι σύμβουλοι για την αποκρατικοποίηση ΔΕΠΑ, ΔΑΑ



Ανοίγει ο χορός των ιδιωτικοποιήσεων- Τον Οκτώβρη οι σύμβουλοι για την αποκρατικοποίηση ΔΕΠΑ, ΔΑΑ
H κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει σε πρόσληψη συμβούλων για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ και του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) μέσα στον επόμενο μήνα, δήλωσε τη Δευτέρα ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος.

"Είναι πολύ πιθανό ότι μέσα στον Οκτώβριο θα προσληφθούν οι σύμβουλοι για την ΔΕΠΑ,  το Αεροδρόμιο Αθηνών και το φάσμα συχνοτήτων", δήλωσε στο Reuters ανώτερο κυβερνητικό  στέλεχος, που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμο.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε νωρίτερα φέτος ευρύ πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων  με στόχο την άντληση 3 δις ευρώ έως το 2013.
Μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα, που εντάσσεται στο πλαίσιο του μνημονίου που έχει υπογράψει  η χώρα με το ΔΝΤ και την ΕΕ, προβλέπει ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ και των ΕΛΤΑ και διάθεση  ποσοστών του Δημοσίου σε ΔΕΚΟ και άλλες εταιρίες.
Η κυβέρνηση, που διατηρεί ποσοστό 55% στον ΔΑΑ, εξετάζει την παράταση της σύμβασης  παραχώρησης που υπεγράφη το 1995 πέραν των 30 ετών και πιθανόν την εισαγωγή της εταιρίας  στο Χρηματιστήριο. Ποσοστό 40% στην ΔΑΑ κατέχει η γερμανική Hochtief.
Στη ΔΕΠΑ, το Δημόσιο ελέγχει 65% και τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) το  υπόλοιπο 35%.
H κυβέρνηση έχει ήδη προσλάβει την HSBC, τη Deutsche Bank και τη Lazard ως συμβούλους για την αναδιάρθρωση του εγχώριου  τραπεζικού συστήματος, ενώ έχει καλέσει επανειλημμένως τους ιδιωτικούς χρηματοπιστωτικούς  ομίλους να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις και εξαγορές για την καλύτερη αντιμετώπιση της  οικονομικής κρίσης και της εξάρτηση από την ΕΚΤ για την χρηματοδότησή τους.
"Μέσα στον Οκτώβριο θα έχουμε την στρατηγική μελέτη για το εγχώριο τραπεζικό σύστημα  από τους συμβούλους. Το πιθανότερο είναι οι αποφάσεις (της κυβέρνησης) να ληφθούν  μέσα στους επόμενους 1-2 μήνες", είπε το στέλεχος.
Πηγη: Reporter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους