Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΚΑΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ. Καρύδα σιροπιαστή


Υλικά...
1 φλιτζάνι μαργαρίνη
½ φλ. ζάχαρη
3 αυγά
Το ξύσμα από 1 λεμόνι
1 φλ. γάλα
2 φλ. καρύδα τριμμένη
2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γλ μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι
3 φλ. νερό
2 ½ φλ. ζάχαρη
1 κ.σ χυμό λεμονιού
Διαδικασία
Στο μπολ ενός μίξερ χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη. Μόλις λιώσει λίγο η ζάχαρη αρχίζουμε να προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ενώ το μίξερ συνεχίζει να δουλεύει. Μετά προσθέτουμε το γάλα, την καρύδα και το αλεύρι κοσκινισμένο, μέσα στο οποίο έχουμε προσθέσει το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά και τέλος προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείφουμε μια φόρμα του κέικ με μαργαρίνη και την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Ρίχνουμε το μίγμα. Ψήνουμε στο φούρνο για 50 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού για 7 -8 λεπτά.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και ρίχνουμε το σιρόπι χλιαρό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους