Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Τι έλεγε επίσημα το ΠΑΣΟΚ ο Περγαντάς, και Πετσάλνικος για την ΛΑΡΚΟ πριν 1 1/2 χρόνο

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ αποτελούμενο από τον πολιτικό εκπρόσωπο για θέματα Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον Εισηγητή του ΚΤΕ Ανάπτυξης, Απόστολο Κατσιφάρα, και τον Γραμματέα του Τομέα Ανάπτυξης, Φίλιππο Σαχινίδη, πραγματοποίησε συνάντηση, στα Γραφεία του ΠΑΣΟΚ, με εκπροσώπους παραγωγικών και συνδικαλιστικών φορέων από τους Νομούς Φθιώτιδας, Βοιωτίας και Εύβοιας, με αντικείμενο τα κυβερνητικά σχέδια για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ.

Ο επικεφαλής του κλιμακίου Μ. Χρυσοχοΐδης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι, το ΠΑΣΟΚ είναι αντίθετο με την επιλογή της κυβέρνησης για πώληση της ΛΑΡΚΟ και ότι θα αγωνιστεί με κάθε πρόσφορο μέσο ώστε να μην προχωρήσει το συγκεκριμένο εγχείρημα. Ο κ. Χρυσοχοΐδης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, με τους καταστροφικούς χειρισμούς της στη διοίκηση της εταιρίας, την οδήγησε συνειδητά στην απαξίωση με τελικό στόχο το ξεπούλημά της, ενώ τόνισε ότι, για το ΠΑΣΟΚ, ο δημόσιος χαρακτήρας της επιχείρησης είναι μια καθαρή επιλογή, όπως αντίστοιχα καθαρή είναι και η θέση του, ότι η ΛΑΡΚΟ οφείλει να έχει μια δυναμική, κερδοφόρα και ανταγωνιστική παρουσία στη διεθνή αγορά.
To Νομαρχιακό Συμβούλιο της Ν.Α. Βοιωτίας, κατά την συνεδρίαση του στις 20-7-2009, εξέδωσε το ακόλουθο, ψήφισμα:

Από την Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων , δρομολογήθηκε  η  πλήρης ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, μίας επιχείρησης στρατηγικής σημασίας  αφού αποφασίσθηκε   να πουληθούν  οι μετοχές της ΛΑΡΚΟ κυριότητας του ελληνικού δημοσίου.
 
 Με την συγκεκριμένη απαξιωτική πρακτική ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ, ευτελίζεται η  περιουσιακή  της αξία και  πλήττεται η βιομηχανική, εμπορική και παραγωγική δραστηριότητα όχι μόνο της  ευρύτερης περιοχής,  αλλά ολόκληρης της χώρας.
Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Βοιωτίας καταγγέλλει και αποδοκιμάζει την  αναιτιολόγητη και χωρίς προγραμματισμό απόφαση για την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, διότι  θα θιγούν τα εργασιακά δικαιώματα,  θα επηρεασθεί η οικονομία της περιοχής,   θα αυξηθεί η ανεργία στο Νομό μας και  εκφράζει  την αμέριστη  αλληλεγγύη του και την συμπαράσταση στο αγώνα  των εργαζομένων 

Απαιτεί  από την ελληνική Κυβέρνηση να κατοχυρώσει και να εξασφαλίσει: 

Τον Δημόσιο χαρακτήρα  της ΛΑΡΚΟ 
Τον κοινωνικό έλεγχο της επιχείρησης 
Την διατήρηση των θέσεων εργασίας  και την διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων και  δικαιωμάτων 
Να προχωρήσει στον  εκσυγχρονισμό  της επιχείρησης και την   εγκατάσταση  απαραίτητης νέας τεχνολογίας  προκειμένου να: 
λειτουργήσει ανταγωνιστικά στην αγορά
να μετατραπεί σε βιώσιμη και κερδοφόρα επιχείρηση η οποία δεν θα λειτουργεί εις βάρος των φορολογούμενων πολιτών  
η λειτουργία της να συμβάλλει στην  προστασία του περιβάλλοντος.


Σε δεινή κατάσταση βρίσκεται η Εταιρεία ΛΑΡΚΟ, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να κλείσει και να βρεθούν στον δρόμο οι 1000 και πλέον εργαζόμενοι, μεταφορείς και εργάτες, που δουλεύουν σήμερα εκεί. Η Κυβέρνηση προχωρά στην ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας αυτής Επιχείρησης. Αυτό κατήγγειλε στην καθιερωμένη ενημέρωση τύπου ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Καστοριάς Φίλιππος Πετσάλνικος «Απαξίωση στην προσφορά της εταιρείας όλα αυτά τα χρόνια στην τοπική οικονομία σημαίνει το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ, δήλωσε ο κ. Πετσάλνικος εκφράζοντας τον φόβο ότι η ιδιωτικοποίηση αυτή θα βάλει σε νέες και περισσότερες περιπέτειες τους εργαζόμενους.

Τελευταία 45 διευθύνσεις υπήρξαν στη ΛΑΡΚΟ, έγιναν συμβάσεις που πουλούσαν την δραστηριότητα της ΛΑΡΚΟ σε πολύ χαμηλές τιμές, κινήσεις που οδήγησαν στην επιβάρυνση της εταιρείας και τώρα οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν να χάσουν την δουλειά τους, οι οικογένειές τους να αντιμετωπίζουν πρόβλημα και να βρεθούν στον δρόμο. « Στόχος θα ήταν τόνισε η επέκταση των επενδύσεων και η διεύρυνση του αριθμού των εργαζομένων. Αντί γι αυτό  έχουμε μία αρνητική εξέλιξη για μία Δημόσια Επιχείρηση και μια περιοχή από αντιμετωπίζει ήδη μεγάλο πρόβλημα ανεργίας ». 

 Αναδημοσίευση  απο paske.mei.larco

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους