Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑ ΝΑ ΜΗ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ


ΕΑΜ
                                                                           ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2010
             
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑ ΝΑ ΜΗ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ

Συν/σες, συν/φοι,
Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτοφανή επίθεση κατά των λαϊκών στρωμάτων: Μια επίθεση που κάνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με την ΕΕ, το ΔΝΤ, τους εργοδότες και την συναίνεση της ΝΔ, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και τις συμβιβασμένες εργοδοτικές,κυβερνητικές παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΑΠ, τόσο στη ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ όσο και στα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία. Ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα ισοπεδώνονται. Παραγωγικές δυνάμεις καταστρέφονται και καθημερινά η λίστα των ανέργων αυξάνεται. Παροχές υγείας-πρόνοιας και παιδείας υποβαθμίζονται ακόμη περισσότερο κλείνοντας νοσοκομεία, σχολεία και κοινωνικές υπηρεσίες. Οι αυξήσεις του ΦΠΑ σε τρόφιμα, πετρέλαιο και στα είδη πλατιάς κατανάλωσης έχουν κάνει ήδη αβάσταχτα τα βάρη που σηκώνει η λαϊκή οικογένεια. Οι διακοπές ρεύματος και νερού έχουν πάρει μαζικά χαρακτηριστικά. Οι τοποθετήσεις νέων σταθμών διοδίων (Μώλου) σε συνδυασμό με τις αυξήσεις στα καύσιμα έχουν κάνει τις μετακινήσεις πανάκριβες.
Ο χώρος μας δεν έχει μείνει στο απυρόβλητο μέσα από αυτή τη πολιτική που εφαρμόζεται.
Στη πράξη έχει καταργηθεί η ΣΣΕ, εφαρμόζονται ατομικές συμβάσεις όπως στους γερανιστές, τους χειριστές και στους προσληφθέντες του 2007. Οι εργολαβίες συνεχίζονται και διευρύνονται με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι που δουλεύουν με αυτό το καθεστώς μέρα με τη μέρα να έρχονται σε απόγνωση .
Το ασφαλιστήριο σύμβολα ο με ευθύνη των πολιτικών που εφαρμόσθηκαν και εφαρμόζονται είναι στον αέρα. Τώρα μας προτείνουν ένα νέο συμβόλαιο που στην κυριολεξία δεν μας αναγνωρίζει εισφορές που είχαμε δώσει τόσα χρόνια και κατακρεουργεί παροχές.
Συν/σες, συν/φοι,
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και συνεχώς αυξάνονται δεν μπορούμε να τα δούμε αποκομμένα από τα άλλα προβλήματα της εργατικής τάξης και να τα λύσουμε ατομικά. Το ΕΑΜ δίνει μάχη σε όλα τα ΔΣ του σωματείου με τις συμβιβασμένες παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ που κινούνται στην λογική διαλόγου, του σας παρακαλούμε και των σούρτα-φέρτα στους διαδρόμους, στις διοικήσεις και τις αρμόδιες υπηρεσίες. ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Η ΓΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ.
Σε όλα τα ΔΣ που έχουν γίνει, το ΕΑΜ κάνει πρόταση για ΓΣ με θέμα όλα τα προβλήματα στο σύνολο και οι άλλες παρατάξεις το αποφεύγουν.
Την Παρασκευή 26/11 έχει προκηρυχθεί ΓΣ με θέμα «ασφαλιστήριο συμβόλαιο».
Η εκτίμηση μας είναι πως το Νέο Συμβόλαιο που προτείνουν είναι μια κίνηση που οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι υψηλόβαθμα στελέχη που βιάζονται να φύγουν πριν η κυβέρνηση χτυπήσει τη ΛΑΡΚΟ. Οι εργάτες που συνταξιοδοτούνται ή έχουν συνταξιοδοτηθεί είναι ζήτημα αν θα προλάβουν να πάρουν δεύτερη δόση.
Προτείνουμε καταψήφιση του «Νέου Συμβολαίου και υπερψήφιση της πρότασης του ΕΑΜ που είναι:
Άμεσα να γίνουν προσλήψεις για να έχει ζωή το συμβόλαιο.
Το οποιοδήποτε έλλειμμα δημιουργηθεί να καλυφθεί από τη ΛΑΡΚΟ
Σε περίπτωση που πουληθεί η ΛΑΡΚΟ οι εργαζόμενοι να πάρουν το ποσό που τους ανήκει έως αυτή τη στιγμή, σαν να συνταξιοδοτούνται.
Αγωνιστική και δικαστική διεκδίκηση του παλιού αποθεματικού από τους εγγυητές του.
Καθορισμός ΓΣ με θέμα υπογραφή σύμβαση εργασίας. Συν/σες, συν/φοι,
Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι την κρίση που δημιούργησε ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής, κάποιος πρέπει να την πληρώσει.
Ή θα συνεχίσουμε με την περπατησιά που περπατάμε ως σήμερα σκύβοντας το κεφάλι και θα την πληρώσουμε εμείς και οι οικογένειες μας, ή θα αγωνιστούμε, θα ενσωματωθούμε με το μέτωπο συμμαχίας εργατών, αγροτών , μικροΕΒΕ, ανέργων, συνταξιούχων, φοιτητών και γυναικών και θα επιβάλουμε να την πληρώσουν τα μονοπώλια. Αυτοί είναι οι δύο δρόμοι που υπάρχουν. Πρέπει να διαλέξετε.
Εμείς λέμε ότι είναι κατεπείγον ζήτημα η διαμόρφωση κοινού εργατικού- λαϊκού μετώπου αντεπίθεσης για την προστασία του λαού, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για δρόμο ανάπτυξης υπέρ του Λαού και όχι των μονοπωλίων
Ο καπιταλισμός σάπισε μόνο βάσανα μπορεί να δ'σει στην εργατική τάξη, δεν εξανθρωπίζεται. Όσο θα υπάρχει θα γεννάει κρίσεις. ΜΟΝΟ ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ
Έχει ιστορική σημασία να ενσωματωθούμε με το ΠΑΜΕ και τις πολιτικές δυνάμεις που σταθερά και από ταξική σκοπιά αντιστέκεται στα σημερινά βάρβαρα μέτρα και ανοίγουν το δρόμο για την Λαϊκή εξουσία, τον σοσιαλισμό.
Ημέρα αναφοράς και σύγκρουσης με τα μονοπώλια είναι η Πανεργατική Απεργία στις 15 του Δεκέμβρη.
Στο χέρι σας είναι να αποδείξουμε στους κεφαλαιοκράτες, στις κυβερνήσεις τους και στα τσιράκια τους πως οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν την κρίση τους.
Σας καλούμε όλους να το συζητήσετε με τις οικογένειες σας και στις 15 του Δεκέμβρη να ανταμώσουμε στην Πλατεία Πάρκου στις 10.30 το πρωί στη Λαμία.
                               ΑΓΩΝΑΣ ΡΗΞΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ  
                     Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΥΠΑΚΟΗ
                                                    
                                                     Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς        
                                                                             ΕΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους