Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Σε μυστικά δείπνα διαλύουν το ΠΑΣΟΚ

Έχουν γίνει πλέον κλισέ οι φράσεις ότι βράζει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, εξοργισμένοι με την κυβέρνηση οι βουλευτές, καζάνι έτοιμο να εκραγεί η κυβερνώσα παράταξη και άλλα πολλά δημιουργήματα της κρίσης που στην οποία βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ. Κάποιοι ίσως πιστεύουν ότι ισχύει ότι και στο παραμύθι με το λύκο και τον βοσκό που όλο φώναζε ότι έρχεται ο λύκος, αλλά κανείς δεν τον πίστευε και όταν ήρθε δεν πήγαν να τον βοηθήσουν.

Στο ΠΑΣΟΚ λοιπόν περνούν τη φάση της θύελλας αλλά, χωρίς πολλές φωνές. Αρκούν άλλωστε οι διαγραφές και οι αντιδράσεις που εντείνονται μέρα με την ημέρα. Σήμερα ήταν η σειρά της Βάσως Παπανδρέου να χαρακτηρίσει τον προϋπολογισμό αναξιόπιστο και ανεφάρμοστο, ότι λένε δηλαδή και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Όμως, η εικόνα που περνά προς ταέξω είναι ελάχιστη αντιπροσωπευτική σε σχέση με το τι συμβαίνει πραγματικά. Η φράση είναι "διάλυση στα εξ ων συνετέθη". Το μόνο που τους κρατά προκειμένου να μην πέσουν είναι η εξουσία και το "μέλι". Η ουσία είναι ότι όσο περνούν οι ημέρες θα επιτείνεται το κακό κλίμα και όλο και περισσότεροι βουλευτές θα βγαίνουν στα χαρακώματα. Εκτιμήσεις ακόμη και στο εσωτερικό της κυβέρνησης μιλούν για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις όσο πλησιάζει ο Μάρτιος της τέταρτης δόσης και των νέων σκληρών μέτρων. Κρίσιμη ημερομηνία είναι και ο Απρίλιος όπου λήγει το 18μηνο από τις προηγούμενες εκλογές, επομένως και η δυνατότητα διεξαγωγής εκλογών με λίστα. Δεν αποκλείουν δηλαδή κάποιοι το ενδεχόμενο προκήρυξης εκλογών στα μέσα Μαρτίου προκειμένου ο Γ. Παπανδρέου να ελέγξει το κόμμα που βλέπει να χάνει από τα χέρια του.

Η φήμη αυτή συνδέεται και με παλαιότερη ανάρτηση που κάναμε για διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για κρίσιμα θέματα. Δεν αποκλείεται δηλαδή ο πρωθυπουργός να επιχειρήσει ένα τρικ προκειμένου να εκβιάσει τον ελληνικό λαό και να πάρει τις εκλογές συνεχίζοντας την ίδια πολιτική.

Δηλαδή να θέσει διλήμματα του τύπου, ή χρεοκοπούμε και χάνετε τις καταθέσεις σας, ή συνεχίζουμε, έχοντας προηγουμένως πετύχει την επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου. Θα πρόκειται δηλαδή για "διπλή" εκλογική διαδικασία με το μαχαίρι στο λαιμό των πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση, στο κυβερνών κόμμα επικρατεί αναβρασμός ενώ φήμες αναφέρουν ότι γίνονται κάποια μυστικά δείπνα βουλευτών που βλέπουν ότι δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στο δρόμο ούτε να πάνε στις εκλογικές τους περιφέρειες. Αν και είναι απίθανο να υπάρξει ομαδική αμφισβήτηση του Γ. Παπανδρέου και της πολιτικής τους, αυτό θα γίνει με έμμεσο τρόπο, δηλαδή με χτυπήματα των άμεσων συνεργατών του, όπως π.χ. του Γ. Παπακωνσταντίνου.

Το ρεπορτάζ από το ΠΑΣΟΚ, λένε οι γνωρίζοντες, αναμένεται να είναι πολύ ενδιαφέρον τις επόμενες εβδομάδες, με μια μικτή ανακωχή στις γιορτές. Όταν όμως, θα έλθει ο Φλεβάρης που θα πρέπει να γίνουν πράξη οι αλλαγές που ζητά η τρόικα τότε θα δοκιμαστεί περαιτέρω η συνοχή του κυβερνώντος κόμματος.

 
από  antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους