Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Απεργία την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιήσει ΓΣΕΕ

Απεργία την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιήσει ΓΣΕΕ

Την Τετάρτη (23/2) θα πραγματοποιηθεί γενική 24ωρη απεργία, όπως αποφάσισε τη Δευτέρα (24/2) η ΓΣΕΕ, ενώ την ίδια μέρα θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας, η ΓΣΕΕ διεκδικεί, την υπογραφή Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την απόκρουση των απολύσεων, της εκ περιτροπής απασχόλησης και κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης, την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της δραματικής μείωσης της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Ακόμη ζητά να μπει τέλος στην προσπάθεια γενίκευσης των ειδικών επιχειρησιακών ΣΣΕ με πρόσχημα την κρίση, να μην προωθηθούν πολιτικές περικοπών και ανατροπών των επικουρικών συντάξεων και των ΒΑΕ, και να γίνουν σεβαστές οι ΣΣΕ, τα εργασιακά δικαιώματα και ο δημόσιος χαρακτήρας στις επιχειρήσεις και στους οργανισμούς κοινής ωφέλειας.

“Όχι στην δοκιμαστική περίοδο εργασίας”

Την ίδια στιγμή, η ΓΣΕΕ ζητά την κατάργηση της διάταξης της παρ.5 του ν. 3899/2010, με την οποία εισάγεται δοκιμαστική περίοδος απασχόλησης ετήσιας διάρκειας, η οποία μπορεί να καταγγελθεί χωρίς αποζημίωση και χωρίς προειδοποίηση απόλυσης, με επιστολή της προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη.

Η Συνομοσπονδία υποστηρίζει, ότι από τις 17 Δεκεμβρίου 2010 οπότε και τέθηκε σε ισχύ η συγκεκριμένη διάταξη, πολλοί εργοδότες έσπευσαν να επωφεληθούν από αυτή, όχι μόνο για τους νεοεισερχόμενους, αλλά και αναδρομικά για τους εργαζόμενους που είχαν προσλάβει και προ της εφαρμογής της, απολύοντας χωρίς αποζημίωση ακόμη και εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί τον Γενάρη του 2010.

Στην επιστολή αναφέρονται και περιπτώσεις απόλυσης εργαζομένων που είχαν προσληφθεί ως εργατοτεχνίτες χωρίς την αποζημίωση των 5 ημερομισθίων δικαίωμα το οποίο προστατεύεται από τις Εθνικές Γενικές ΣΣΕ.

Ακόμη, σε περιπτώσεις όπου απολυμένοι εργαζόμενοι προσέφυγαν σε τοπικές Επιθεωρήσεις Εργασίας, αλλά ορισμένοι Επιθεωρητές ότι ο νόμος έχει αναδρομική ισχύ και ότι καταργεί και τις διατάξεις για τις αποζημιώσεις των εργατοτεχνιτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους