Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΛΕΠΕΙ Η WALL STREET JOURNAL


Περισσότερες αναταραχές στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες προβλέπουν οι αρθρογράφοι της Wall Street Journal ενόψει της απελευθέρωσης των κλειστών και προστατευμένων επαγγελμάτων. «Μετά από μία χρονιά γεμάτη με απεργιακές...
κινητοποιήσεις κατά των μεταρρυθμίσεων και των περικοπών η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε ακόμα μεγαλύτερες αναταραχές» αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο.«Οι προσπάθειες της σοσιαλιστικής κυβέρνησης να απελευθερώσει τα κλειστά επαγγέλματα όσων εργάζονται στην παροχή υπηρεσιών κινδυνεύει να προκαλέσει νέο κύμα αντιδράσεων από τους οδηγούς ταξί έως τους αρτοποιούς», συνεχίζει το άρθρο.

Οι συντάκτες εκθέτουν κατάλογο με τα επαγγέλματα τα οποία «προστατεύονται με ένα ασφυκτικό πλαίσιο κανονισμών (…) όπως οι δικηγόροι, οι συγγραφείς, οι μηχανικοί και οι συμβολαιογράφοι».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι παρά το «εγγυημένο ποσοστό κέρδους 30% επί των πωλήσεων» και την «πληθώρα φαρμακείων» στην Ελλάδα «οι τιμές των φαρμάκων είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη».

Ανάλογες αναφορές γίνονται και για το επάγγελμα των νομικών. «Στην Ελλάδα υπάρχουν αναλογικά με τον πληθυσμό περισσότεροι δικηγόροι από τις ΗΠΑ (…) αλλά οι 45.000 δικηγόροι απολαμβάνουν τις υψηλότερες αμοιβές στην Ευρώπη».

Στο άρθρο της Wall Street Journal γίνεται πλήρης αναφορά των απεργιακών κινητοποιήσεων που διοργανώθηκαν το τελευταίο διάστημα και όσων έχουν προγραμματιστεί για τις επόμενες ημέρες από αυτούς που πλήττονται από τις μεταρρυθμίσεις. Και καταλήγει: «τα μέτρα αυτά απειλούν πολλές από τις μακρόβιες ιερές αγελάδες». 


Aπο:Fimotro 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους