Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Δυσαρεστημένοι με τη ζωή τους οι μισοί Έλληνες

Μεγάλη απαισιοδοξία δημιουργεί η οικονομική λιτότητα στους Έλληνες πολίτες, όπως δείχνει νέα έρευνα. Ένας στους δύο πολίτες, δηλαδή το 51% των ερωτηθέντων, στη χώρα μας είναι δυσαρεστημένος από την καθημερινότητά του, σύμφωνα με την έρευνα του ευρωβαρόμετρου.
Την ίδια στιγμή, μόλις το 7% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα πιστεύει πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, όμως το 93% εμφανίζεται να τάσσεται υπέρ των μεταρρυθμίσεων.
Η πλειονότητα των Ελλήνων ερωτηθέντων εξέφρασε τη δυσπιστία της για την πολιτική, τα κόμματα, την κυβέρνηση και τα κοινοτικά όργανα. Επίσης, το 93% των ερωτηθέντων ζητεί νέους φόρους στα κέρδη των επιχειρήσεων, το 92% περισσότερη διαφάνεια στις χρηματοπιστωτικές αγορές, το 90% μείωση στα bonus των τραπεζικών στελεχών, και το 70% την εισαγωγή φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές. Παράλληλα, το 93% των ερωτηθέντων ζητά από την ΕΕ να θεσπίσει αυστηρότερους κανόνες για τη φοροδιαφυγή και τους φορολογικούς παραδείσους.
Όσον αφορά στην οικονομική κατάσταση της κάθε χώρας, εννιά στους 10 Έλληνες, Ιρλανδούς και Ισπανούς αναδεικνύονται ως οι πλέον δυσαρεστημένοι πολίτες στην Ε.Ε.


Απο:reporter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους