Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΣΤΕΡΕΑ - ΕΥΒΟΙΑ Μαχητικά και μαζικά στη μάχη


Με μαζικότητα και μαχητικότητα έδωσαν οι ταξικές δυνάμεις τη μάχη της απεργίας στις πρωτεύουσες των νομών και σε άλλες πόλεις της Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας.
Στη Χαλκίδα και τη Λαμία έγιναν δυο απ' τις μεγαλύτερες απεργιακές συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων, ενώ μαζική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων και στην απεργία. Μαζικές, μαχητικές συγκεντρώσεις έγιναν και σε Αμφισσα και Θήβα, αλλά και στο Αλιβέρι και στην Ιστιαία στην Εύβοια. Δυναμικό «παρών» στην κινητοποίηση στο Μαντούδι έδωσαν οι αγρότες της περιοχής που συμμετείχαν στη συγκέντρωση και πορεία με τα αγροτικά τους μηχανήματα. Στις συγκεντρώσεις συμμετείχαν και μικρομεσαίοι και αυτοαπασχολούμενοι, αφού με απόφαση των εμπορικών συλλόγων στη Στερεά και Εύβοια είχαν κλείσει τα εμπορικά καταστήματα.
 

Σημαντική ήταν η παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων σε αποκλεισμούς και περιφρουρήσεις από τα ξημερώματα σε εργασιακούς χώρους. Στη Χαλκίδα η μάχη της περιφρούρησης δόθηκε στο πολυκατάστημα «ΖARA», στο 4ο Γυμνάσιο, στο ΕΠΑΛ και το ΤΕΙ. Στο Αλιβέρι στο εργοστάσιο «Παπαδιόχος» και στο εργοτάξιο της «ΜΕΤΚΑ» στο χώρο όπου κατασκευάζεται το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ. Στην Ιστιαία εργαζόμενοι και συνδικαλιστές περιφρούρησαν τα σούπερ μάρκετ «Γαλαξίας» και «Lidl», στη Λαμία το κατάστημα «Κωτσόβολος» και «Ηλεκτρονική Αθηνών».
Στη Λιβαδειά η μάχη της περιφρούρησης δόθηκε κυρίως σε γιαπιά.
 

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην απεργία, ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα, ενώ σε κάποια εργοστάσια υπήρξε καθολική συμμετοχή στην απεργία (ΛΑΡΚΟ, Τσιμέντα Χαλκίδας, ΑΓΕΤ Ηρακλής, Ναυπηγεία, ΠΕΣΙΝΕ κ.ά). Σημαντικά ήταν τα ποσοστά συμμετοχής και στις τράπεζες και στο δημόσιο τομέα. 

Απο:zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους