Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Ο Γιώργος βαρέθηκε το ΠΑΣΟΚ



Αν διαβάσει κανείς προσεκτικά τις τελευταίες ομιλίες του Γιώργου Παπανδρέου, τις δηλώσεις και τοποθετήσεις του, καθώς και τα… εννοιολογικά υπονοούμενα που αφήνει ο Πρωθυπουργός, καταλήγει στο
συμπέρασμα ότι ο γιος του Ανδρέα Παπανδρέου… βαρέθηκε το Κίνημα που του κληρονόμησε ο πατέρας του.
Ο Γιώργος Παπανδρέου επιχείρησε να αλλάξει το ΠΑΣΟΚ το 2004. Τότε ήταν πιο εύκολο να προχωρήσει σε «νέο ξεκίνημα», η πολιτική κυριαρχία του Καραμανλή όμως, αναιρούσε στην πράξη κάθε έξυπνη, καινοτόμο, ιδέα.
Επιχείρησε να το κάνει και μετά την επανεκλογή του στην ηγεσία, το 2007. Τότε όμως, η «επανίδρυση» στηρίχτηκε σε φθαρμένα υλικά, από το «πολύ βαθύ ΠΑΣΟΚ», και τους συνδικαλιστές των ΔΕΚΟ, τους οποίους έχει επικηρύξει σήμερα η τρόικα, για τις παχυλές αμοιβές.
Ακολούθησε… το Βατοπέδι, η Κυβέρνηση Καραμανλή κατέρρευσε, και η επάνοδος στην εξουσία απομάκρυνε οριστικά αυτές τις σκέψεις για τη μεγάλη αλλαγή. Οριστικά αλλά όχι αμετάκλητα.
Σε μια κρίσιμη στροφή της μοίρας, με την Κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ να αποδεικνύονται πολύ κατώτεροι των περιστάσεων και της συγκυρίας της στιγμής, ο Γιώργος Παπανδρέου βασανίζει το κεφάλι του για το πώς θα ξαναπιάσει εκείνο το νήμα. Το νήμα με τις αλλαγές που… θα τον απαλλάξουν από ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο δεν τον κατάλαβε ποτέ. Μήπως ήρθε η στιγμή της «επανίδρυσης»;

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Απο:statesmen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους