Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Σφίγγει ο κυβερνητικός κλοιός έναντι των εργαζομένων


Σφίγγει ο κυβερνητικός κλοιός έναντι των εργαζομένων, καθώς η μισθολογική πολιτική των ΔΕΚΟ θα εγκρίνεται από τη διυπουργική επιτροπή ΔΕΚΟ και αυστηροποιείται το σύστημα προσλήψεων...

Στο μάτι της κυβέρνησης μπήκε και η ακίνητη περιουσία ύψους 8 δισ. ευρώ των ΔΕΚΟ, καθώς οι διοικήσεις τους θα υποβάλλουν επιχειρηματικό σχέδιο για την αξιοποίηση των ακινήτων τους, εκτός του καταλόγου με όλα τα στοιχεία της ακίνητης περιουσίας και της νομικής και πραγματικής κατάστασής τους, που θα καταθέτουν κάθε χρόνο.

Οι ΔΕΚΟ θα υποβάλλουν ακόμα Επιχειρηματικά Σχέδια για τον περιορισμό του λειτουργικού κόστους, τριμηνιαία έκθεση πεπραγμένων στην Ειδική Γραμματεία ΔΕΚΟ, καθώς και Επιχειρησιακό Σχέδιο κατ' έτος ή τριετία στη διυπουργική επιτροπή ΔΕΚΟ, ενώ θα μπορούν να προχωρήσουν σε προσλήψεις υπαλλήλων μόνο αν υποβάλουν στη διυπουργική το σύνολο των σχεδίων και τεκμηριωμένη πρόταση ανάγκης πρόσληψης προσωπικού, προϋπολογιζόμενο κόστος και κάλυψή του.

Περιορίζεται ο αριθμός των μελών του διοικητικού συμβουλίου σε 7 από 9 (συγκρότηση μέχρι 1.10.2011), με συμμετοχή ενός εκπροσώπου των εργαζομένων, ενώ ενισχύεται ο μηχανισμός εσωτερικού ελέγχου με τη σύσταση Επιτροπής Ελέγχου που εποπτεύει τη δημόσια επιχείρηση (χρηματοοικονομικά, οικονομικές καταστάσεις).


Με πληροφορίες από
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους