Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΡΘΩΠΟΙ

Είμαστε άραγε ελεύθεροι; Μήπως θα πρέπει να ξανακερδίσουμε την ελευθερία μας; Μήπως θα έπρεπε να αναλογιστούμε τι μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί; Κάποιοι συμπολίτες μας έκαναν μηνύσεις και καταγγελίες προς την κυβέρνηση και τους βουλευτές που υπέγραψαν το μνημόνιο. Κάποιοι βγήκαν στους δρόμους, διαμαρτυρόμενοι για τη νέα τάξη πραγμάτων και των
σκοπιμοτήτων της, διαμαρτυρόμενοι για τους βουλευτές που.....
καταχράστηκαν την εξουσία που τους έδωσε ο λαός και άφησαν ή συγκάλυψαν εγκλήματα και παραγράφηκαν. Δεν είναι δυνατόν να ισχυρίζονται όλοι ότι αυτές οι ενέργειες των κυβερνόντων είναι παράνομες και οι εισαγγελείς να μην κάνουν τίποτα, ή οι πολίτες που κάνουν μηνύσεις να είναι ελάχιστοι! Καιρός λοιπόν να κάνουμε κάτι όλοι μαζί, να συνυπογράψουμε τις μηνύσεις και τις καταγγελίες των συμπολιτών μας. Να κάνουμε νέες μηνύσεις και καταγγελίες για όλα τα αδικήματα που με δόλο αποσιώπησαν. Να συμπαρασταθούμε σε όποιον αγωνίζεται για το δίκαιο και το αγαθό, στα δικαστήρια και στους δρόμους. Να οργανώσουμε νέες συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις και να βροντοφωνάξουμε ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ πρέπει να κινηθούμε όλοι μαζί ως ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΡΘΩΠΟΙ. Πέρα από θρησκευτικές, ιδεολογικές και κομματικές πεποιθήσεις. Πέρα από φυλετικές και εθνικές διακρίσεις, από τη μορφωτική και οικονομική κατάσταση του κάθε ανθρώπου.
Στα χρόνια τα οποία ζούμε, καλούμαστε να πάρουμε θέση στη μεγαλύτερη (παγκόσμια) δικτατορική και απάνθρωπη αντιμετώπιση των νοημόνων όντων, στη μεγαλύτερη σκλαβιά που έχει ζήσει ποτέ η ανθρωπότητα. Είναι ηλίου φαεινότερο το πώς φτάσαμε ως εδώ. Από νοήμονα όντα μας θέλουν και εν μέρει μας έκαναν ανόητους, προσκολλημένους σε ανούσια υλικά "αγαθά", λατρεύοντας το σαρκίο μας μόνο και τίποτα άλλο, επιζητώντας την ευημερία και την καλοπέραση μας ως την πεμπτουσία της ύπαρξης μας. Το νόημα της ζωής μας; Φάε, πιες και καλοπέρασε, αύριο πεθαίνεις, μη σε νοιάζει τίποτα άλλο! Η μάστιγα που αφανίζει το ανθρώπινο γένος: η χλιαρότητα, η ημιμάθεια και εν τέλει η απάθεια. Έχουμε τη λανθασμένη εντύπωση ότι κάποιος άλλος φταίει για τη δεινή θέση στην οποία βρισκόμαστε, ότι η ζωή μας είναι ένα θέατρο που απλά παίζουμε το ρόλο που μας έγραψε κάποιος άλλος. Ε, λοιπόν, τέρμα, ως εδώ και μη παρέκει! Εμείς είμαστε οι ηθικοί αυτουργοί της παρακμής την οποία βιώνουμε, της παγκόσμιας κρίσης, της πολιτικής και πνευματικής σήψης, της οικονομικής ανθρωποφαγίας, των πολέμων, των καταστροφών, της πείνας , των ασθενειών, ΕΜΕΙΣ! Εμείς, οδηγούμενοι από την απληστία μας, την αδιαφορία μας, τη φανατική εμμονή στα πάθη μας. Εμείς είμαστε οι ανθρωποκτόνοι που διαστρέφουν τα ΠΑΝΤΑ προς τέρψη, ηδονή, χρήμα και δόξα. Τέρμα ως εδώ. Ας κάνουμε την αυτοκριτική μας, να διορθωθούμε πρώτα εμείς με όποιο κόστος, να αναθεωρήσουμε τη ζωή μας ,τα ιδανικά μας, τις ηθικές και πνευματικές αξίες μας και να ξαναγυρίσουμε στις παραδόσεις μας. Στον τρόπο ζωής που ως γένος μεγαλουργήσαμε, διδάσκοντας τη φιλοσοφία, την ιατρική, τις φυσικές επιστήμες και τον πολιτισμό. Μεταλαμπαδεύοντας τη δημοκρατία, την ελευθερία, την φιλανθρωπία, τη δικαιοσύνη, την ειρήνη, τη θεολογία και κάθε αρετή που απορρέει από την Ορθόδοξη πίστη μας, με αποτέλεσμα να γίνουμε φως του κόσμου.
Δε θα πρέπει να διαχωριζόμαστε σε αυτόν τον κοινό αγώνα που έχουμε να δώσουμε. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις πιο σκοτεινές δυνάμεις που έχουν περάσει ποτέ από την οικουμένη. Τους πιο αδίστακτους δικτάτορες ,τους πιο μισάνθρωπους τυράννους, το μεγαλύτερο διωγμό της Ευσέβειας, της Αλήθειας, της Ζωής. Τα σύγχρονα αυτά θηρία δε θα σταματήσουν μέχρι να εξαθλιώσουν και να υποδουλώσουν πλήρως το ανθρώπινο γένος.
Αν νομίζει κανείς ότι θα μπορεί να αγωνιστεί για τα παραπάνω ιδανικά χωρίς πρωτίστως να τα κατέχει, ή έστω να κοπιάζει για να τα αποκτήσει, τότε πλανάται πλάνην οικτράν. Με αυτογνωσία και σύνεση, ας πάρουμε την πιο γενναία απόφαση της ζωής μας, να αγωνιστούμε για τα ιδανικά του γένους μας, τα ιδανικά για τα οποία θυσίασαν τη ζωή τους οι πατέρες μας, τις αξίες που φώτισαν όλη την οικουμένη. Ας μη δειλιάσουμε, ας μην ολιγοπιστήσουμε! Το χρωστάμε στους προγόνους μας τους Αγίους, στα παιδιά μας και αν μη τι άλλο το χρωστάμε στον εαυτό μας. Έτσι θα πρέπει να ξεκινήσει ο αγώνας του σύγχρονου ανθρώπου, με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρει να αφυπνίζεται μέρα με τη μέρα. Καλύτερα να πέσουμε μαχόμενοι, παρά να συμπράξουμε στη μεγαλύτερη προδοσία κατά της ανθρωπότητας.
Μήπως επιτέλους ήρθε η ώρα να αποτινάξουμε τα δεσμά και να ελευθερωθούμε; Όχι μόνο ήρθε η κατάλληλη στιγμή, αλλά μας προσπερνά, κοιτάζοντάς μας να καθόμαστε στον καναπέ των παθών και της ραθυμίας. Επομένως, «στήκετε και κρατείτε τας παραδόσεις», ας μην κωλυσιεργήσουμε άλλο˙ στώμεν καλώς˙στώμεν μετά φόβου.

Πρεσβύτερος Δημήτριος

Με αυτές τις σκέψεις σας παραθέτω τις μηνυτήριες αναφορές τις οποίες γνωρίζω και σας προσκαλώ να πράξουμε κατά συνείδηση.


Aπο:salpisma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους