Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Καταρρέει το πολιτικό σύστημα. ΝΔ 19,5%, ΠΑΣΟΚ 19%.

Για πρώτη φορά η Νέα Δημοκρατία περνάει μπροστά από το ΠΑΣΟΚ σε δημοσκόπηση, αλλά και τα δύο κόμματα πέφτουν ακόμα πιο πολύ. Συγκεκριμένα σε δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse – RC που δημοσιεύει ο «Τύπος της Κυριακής», η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 19,5% και το ΠΑΣΟΚ 19%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 9%, ο ΛΑΟΣ με 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,5%, ενώ από 2% συγκεντρώνουν Δημοκρατική Αριστερά, Δημοκρατική Συμμαχία και Αρμα Πολιτών.

Εκείνο που είναι αξιοπρόσεκτο στην δημοσκόπηση αυτή και σε άλλες δύο δημοσκοπήσεις στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»....
(ΠΑΣΟΚ 20,7%, ΝΔ 20,4%) και στον «Αγγελιοφόρο» της Θεσσαλονίκης (ΠΑΣΟΚ 10,1%, ΝΔ 10%), είναι ότι το «Ζάππειο 2» δεν πρόσθεσε τίποτα στη Νέα Δημοκρατία, απεναντίας μάλιστα, ενώ το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την ελεύθερη πτώση του.

Ταυτόχρονα, αυτό που διακρίνεται πλέον ξεκάθαρα και από τις τρεις δημοσκοπήσεις είναι ότι οι πολίτες έχουν ξεγράψει το διεφθαρμένο και σάπιο πολιτικό σύστημα της προεδρευόμενης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας,  το οποίο πλέον καταρρέει με πάταγο και το οποίο φυσικά καμία σχέση δεν έχει με κάθε έννοια δημοκρατίας, αφού επιτρέπει σε έναν πρωθυπουργό, που το κόμμα του είναι γύρω στο 20% να χειρίζεται, χωρίς κανέναν απολύτως κοινοβουλευτικό ή δικαστικό έλεγχο, τόσο σοβαρά θέματα τα οποία οδηγούν κατευθείαν στην πλήρη εξαθλίωση ενός ολόκληρου λαού.


Απο:proedriki dimokratia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους