Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Το ΠΑΜΕ για τις πρώην ΔΕΚΟ


Εργαζόμενοι – εργαζόμενες στις πρωην ΔΕΚΟ
Το ΠΑΜΕ για τις πρώην ΔΕΚΟΗ κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη των κομμάτων του ευρωμονόδρομου ΝΔ, ΛΑΟΣ εντείνει την επίθεση στη ζωη της εργατικης οικογενειας. Με ωμους εκβιασμους απειλουν τους εργαζομενους, οριζουν τα νέα μέτρα ως μονόδρομο ωστε να σωθει η χώρα.

Τα μέτρα παίρνονται για να σωθούν και να αυξηθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Αυτός είναι ο βασικός τους στόχος. Γι αυτο συρρικνώνουν το εισόδημα, επεκτείνουν τον ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, σπέρνουν τη φτώχεια και την ανεργία.
Aμεσος σχεδιασμος που μπαινει σε εφαρμογη ειναι να προχωρησει η τελικη φάση των ιδιωτικοποιήσεων των πρώην ΔΕΚΟ, η παραδοση τους στα μονοπωλια. Η ιδιωτικοποιηση της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, της ΕΥΔΑΠ, των λιμανιων και τα αεροδρομιων αφορα ολη την εργατκη ταξη, δεν αφορα μονο τους εργαζομενους στις πρωην ΔΕΚΟ.
Θα υπαρξουν νέες αυξήσεις στα τιμολόγια, εκτεταμενη ακρίβεια που θα χτυπησουν συνολικα το λαο.
Ειναι αμεση η αναγκη συντονισμενης-οργανωμενης απαντησης στα νεα μετρα. Οι απολύσεις, οι μετατάξεις, οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις νοσοκομείων, σχολείων, πρεπει να συναντησουν μαχητικη αντισταση. Γι’ αυτό καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.
Η 2 Ιούνη να είναι μέρα γενικής απεργίας σε όλες τις πρώην ΔΕΚΟ και στις υπό ιδιωτικοποίηση υπηρεσίες και επιχειρήσεις.
Καλούμε τα συνδικάτα των πρώην ΔΕΚΟ να ανταποκριθούν σε αυτήν την αναγκαιότητα και να πάρουν αποφάσεις. Τα συνδικάτα της εργατικής τάξης να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις γιατί ο αγώνας για υπεράσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, του δικαιωματος στην εργασια δεν ειναι ξεκομμενος απο τον αγώνα για δημόσιες υπηρεσίες αντίστοιχες των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Δελτίο Τύπου

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους