Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Ποιες εταιρίες μπαίνουν πρώτες στη λίστα των αποκρατικοποιήσεων


Και μετά τον ΟΤΕ, τί; Στελέχη της γερμανικής Deutsche Telekom αναμένονται, ενδεχομένως και σήμερα, στην Αθήνα προκειμένου να ξεκινήσει ο τελικός γύρος των διαπραγματεύσεων με το ελληνικό δημόσιο, προκειμένου να εξαγοράσει το υπόλοιπο 10% με 15% των μετοχών του Οργανισμού.

Οι Γερμανοί φέρονται αποφασισμένοι να πιέσουν και να πάρουν ό,τι προσδοκούν, με σημαντικότερο απ όλα την άρση του περιορισμού των απολύσεων στον ΟΤΕ. Το υπουργείο Οικονομικών, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, θα υποχωρήσει, καθώς βρίσκεται σε αδύναμη θέση, αλλά τα συνδικάτα των εργαζομένων στον Οργανισμό είναι αποφασισμένα να αντισταθούν με απεργιακές κινητοποιήσεις και στάσεις εργασίας.
Οπως ακριβώς συμβαίνει ήδη στα λιμάνια, αρχής γενομένης από εκείνο του Πειραιά, όπου κινητοποιήσεις επίσης έχουν ξεκινήσει ενάντια στην πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ως αγοραστής ετοιμάζεται να "βγει" η κινεζική Cosco, η οποία ενδιαφέρεται για το σύνολο της επιχείρησης, αλλά υπό ...όρους. Ποιους; Θα φανεί στη διαπραγμάτευση, αν και οι Κινέζοι, που γνωρίζουν πλέον πολύ καλά την ελληνική πραγματικότητα αναμένεται ότι δεν θα είναι και εύκολοι διαπραγματευτές.
Σε Γάλλους προορίζεται να "πάει", στο μεταξύ, η Εταιρία Υδρευσης κι Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), η οποία θα είναι κατά πάσα πιθανότητα μέσα στην πρώτη τριάδα των αποκρατικοποιήσεων, που θα λάβουν χώρα μέσα στους αμέσως επόμενους μήνες κι ενδεχομένως πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.
Οι σχετικές, προκαταρκτικές, συζητήσεις, έχουν ξεκινήσει, όπως άρχισαν και οι διερευνητικές επαφές με τους - επίσης - Γάλλους που ενδιαφέρονται για τους Ιπποδρόμους. Αντιθέτως και παρά το γεγονός ότι το project κατά το παρελθόν είχε διαφημιστεί πολύ, δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής εκδήλωση ενδιαφέροντος για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Αυτό, ωστόσο, δεν εμποδίζει τους εργαζόμενους κι εκεί να έχουν ξεκινήσει τις κινητοποιήσεις τους, προληπτικά.

Απο:Newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους