Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Οριακή διαφορά και πτώση ποσοστών για ΠΑΣΟΚ - ΝΔ


Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  Βουλή4.jpg Εμφανίσεις:  6 Μέγεθος:  34,5 KBΠεραιτέρω πτώση ποσοστών για ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, με οριακή μεταξύ τους διαφορά, δείχνουν δημοσκοπήσεις που δημοσιεύουν κυριακάτικες εφημερίδες.

Στο 82% το «όχι» σε νέους φόρους, 70% η αποδοκιμασία Παπανδρέου - Σαμαρά, 60% το «ναι» σε αποκρατικοποιήσεις.


Μεγαλύτερη συρρίκνωση ποσοστών ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, με οριακές μεταξύ τους διαφορές ποσοστών, δείχνουν δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στις κυριακάτικες εφημερίδες. Στο 82% το "όχι" στους νέους φόρους και 60% το "ναι" σε αποκρατικοποιήσεις, καταργήσεις οργανισμών.

Οριακό προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ καταγράφει έρευνα της εταιρείας ALCO για το "Πρώτο Θέμα", καθώς στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 20,7%, έναντι 20,4% της ΝΔ. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,9%, ο ΛΑΟΣ με 5,6% , ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,2%, η Δημοκρατική Συμμαχια με 2,6%, η Δημοκρατική Αριστέρα με 2,3%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2% και το Αρμα Πολιτών με 1,1%.


"Οχι νέοι φόροι"


Το 82% των ερωτηθέντων τονίζει πως δεν θα δέχθει να πληρώσει νέους φόρους για να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα, ενώ το 62% φοβάται ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει και θα υπάρξει αδυναμία στην πληρωμή μισθών και συντάξεων.

Το 68% μάλιστα ζητά την αντικατάταση του Γιώργου Παπακωστανίνου, την ώρα που 7 στους δέκα πιστεύουν πως τα νέα μέτρα της κυβέρνησης κινούνται σε λάθος κατεύθυνση.

"Ναι σε απολύσεις"


Χαρακτηριστικό πάντως είναι το γεγονός ότι το 54% συμφωνεί με απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που πλεονάζουν, το 60% συμφωνεί με την αποκρατικοποίηση των ΔΕΚΟ, το 61% με την κατάργηση οργανισμών του δημοσίου. Ωστόσο, το 68% διαφωνεί κατηγορηματικά με την πώληση δημόσιας γης και ακινήτων.


Τα ίδια, αλλά ανάποδα...


Ελαφρύ προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse - RC που δημοσιεύει ο "Τύπος της Κυριακής". Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 19,5% έναντι 19% του ΠΑΣΟΚ. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 9%, ο ΛΑΟΣ με 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,5%, ενώ από 2% συγκεντρώνουν Δημοκρατική Αριστερά, Δημοκρατική


Συμμαχία και Αρμα Πολιτών.


Σημαντικό ποσοστό των ερωτηθέντων (23,5%) ανέφερε ότι θα ψηφίσει άκυρο, ενώ το 7,5% δήλωσε αναποφάσιστο.

Το 20,5% των ερωτηθέντων κρίνει καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Γ.Παπανδρέου, ενώ ακριβώς ίδιο ποσοστό συγκεντρώνει και ο Α.Σαμαράς, με το εντυπωσιακό ποσοστό 56% να μην επιλέγει κανέναν από τους δύο.

Επαναδιαπραγάμτευση Μνημονίου


Το 74% των ερωτηθέντων, στην ίδια δημοσκόπηση, εκτιμά πως η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου, ενώ το 53% τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών.

Ταυτόχρονα, το 76% των πολιτών εκτιμά πως τα προτεινόμενα μέτρα από την κυβέρνηση δεν μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση.
Το 52% θεωρεί σωστή την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να μην συμφωνήσει με τα περισσότερα μέτρα της κυβέρνησης, ενώ το 53% εμφανίζεται θετικό όσον αφορά τις προτάσεις του προέδρου της ΝΔ για τη μείωση της φορολογίας.
Τέλος, ένα 46% εκτιμά πως οι αποκρατικοποιήσεις που εξήγγειλε η κυβέρνηση θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Αποδοκιμάζουν και τους δυο


Επτά στους δέκα Έλληνες αποδοκιμάζουν το έργο του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου και του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ενώ η πλειονότητα των ερωτηθέντων (52,7%) θεωρεί θετικό το γεγονός ότι υπάρχει οικονομικός έλεγχος από την τρόικα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής.

Ειδικότερα, οι πολίτες απάντησαν "αποδοκιμάζω" και "μάλλον αποδοκιμάζω" σε ποσοστό 72,2% για το έργο του πρωθυπουργού. Οριακά υψηλότερο (73%) είναι το αντίστοιχο ποσοστό για το έργο του κ. Σαμαρά.
 
Απο:ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους