Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Παραδίδει την Κυβέρνηση… στο ΠΑΣΟΚ

Από τη στιγμή που συναίνεση με την έννοια την οποία έδινε στον όρο ο Γιώργος Παπανδρέου, δεν φαίνεται να προκύπτει, και εν αναμονή των «υπερβατικών» δράσεων που περιλαμβάνουν επικοινωνιακές παρεμβάσεις και δημοψήφισμα για αλλαγή διατάξεων του Συντάγματος, ο Πρωθυπουργός ετοιμάζεται για τον
ανασχηματισμό της «τελευταίας ζαριάς».
Όσοι έχουν συνομιλήσει μαζί του το τελευταίο διάστημα, επισημαίνουν ότι «ο Γιώργος άλλαξε». Και μοιάζει πλέον αποφασισμένος να μην διακινδυνεύει την προσωπική πολιτική υστεροφημία του, με πειραματισμούς και αβεβαιότητες.
Ποντάρει λοιπόν στον ανασχηματισμό, τόσο ως προς την ουσία της πρωτοβουλίας του, όσο και σε σχέση με την επικοινωνιακή διάσταση την οποία σκοπεύει να δώσει. Ένας ανασχηματισμός «τεχνοκρατών», όπως έχει αποκληθεί, μιας και αναμένεται να περιλαμβάνει πολλά στελέχη, κυρίως του τραπεζικού κλάδου και της οικονομίας, για να στείλει το μήνυμα ότι αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της συγκυρίας. Και παράλληλα, να έχει «τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις», ώστε να κερδίσει τον χαμένο χρόνο, και να επιχειρήσει να ανακτήσει το χαμένο πολιτικό έδαφος.
Οι συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου ωστόσο, δίνουν και μια παράπλευρη διάσταση στον επικείμενο ανασχηματισμό: Εκτιμούν ότι θα συνοδευτεί από την έξοδο από την Κυβέρνηση πολλών «παπανδρεϊκών», δηλαδή στελεχών που αντιμετωπίζουν τη μόνιμη κατηγορία ότι βρίσκονται στο αξίωμα που κατέχουν, εξαιτίας της σχέσης τους με τον Πρωθυπουργό.
Κάπως έτσι, ο Γιώργος Παπανδρέου σχεδιάζει να πολιτικοποιήσει τον ανασχηματισμό, διαμορφώνοντας ένα σχήμα μάχης το οποίο… θα τον πάει μέχρι τις επόμενες εκλογές. Που μάλλον δεν θα αργήσουν και τόσο.

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Απο:statesmen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους