Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Επιτάχυνση ιδιωτικοποιήσεων ζητεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα

Την επιτάχυνση της διαδικασίας ιδιωτικοποιήσεων ζητεί από την κυβέρνηση της Αθήνας ο επικεφαλής των οικονομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γιούργκεν Σταρκ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κυριακάτικη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag.

Την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων ζητεί από την Αθήνα ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γιούργκεν Σταρκ, τονίζοντας ότι οι στόχοι πρέπει να είναι πιο φιλόδοξοι, αφού είναι δυνατόν να αντληθούν εως και 300 δισ. ευρώ  
«Πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη φιλοδοξία για να μειωθεί το επίπεδο του χρέους κατά 20%», σημειώνει ο Σταρκ στη συνέντευξή του αυτή, αποσπάσματα της οποίας δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Γερμανικό Πρακτορείο.
Η Αθήνα θα πρέπει να δημιουργήσει μια ανεξάρτητη υπηρεσία για τις ιδιωτικοποιήσεις, υπογραμμίζει ο Σταρκ και προσθέτει ότι ειδικοί υπολογίζουν ότι τα ποσά που θα μπορούσαν να αποφέρουν αποκρατικοποιήσεις οργανισμών στους οποίους το ελληνικό δημόσιο κατέχει σημαντικό ποσοστό, μπορούν να αποφέρουν έσοδα έως και 300 δισεκατομμύρια ευρώ.
«Μέρος αυτών των περιουσιακών στοιχείων πρέπει να διοχετευθεί για να μειωθεί το επίπεδο του χρέους», σημειώνει.
Ο Σταρκ απορρίπτει επίσης τις προτάσεις περί «αναδιάταξης» του ελληνικού χρέους με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του, λέγοντας ότι αυτό θα μείωνε μόλις και μετά βίας το φορτίο του χρέους, ενώ θα παρέλυε την οικονομική προσαρμογή.

Απο:ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους