Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

FINACIAL TIMES:ΑΝΕΦΙΚΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Ανέφικτο χαρακτηρίζουν οι Financial Times σε άρθρο της Τετάρτης το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της Ελλάδας.
Η γνωστή στήλη «LEX» της βρετανικής εφημερίδας -ασχολούμενη για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με τις εξελίξεις στην Ελλάδα- αναφέρει πως δεδομένης της κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα οι επενδυτές αποστρέφονται τις τοποθετήσεις...
τόσο στους κρατικούς τίτλους, όσο και σε άλλους τομείς.
«Εάν η κατάσταση δεν ήταν τόσο κρίσιμη, αυτό το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων θα μπορούσε να προκαλέσει θαυμασμό. Όμως υπό τις παρούσες συνθήκες το σχέδιο αυτό είναι συνορεύει με το ανέφικτο», τονίζει η γνωστή στήλη των Financial Times.
Μάλιστα, υποστηρίζει πως ακόμη και εάν η ελληνική κυβέρνηση πετύχει να πωλήσει στις καλύτερες δυνατές τιμές δεν θα αντλήσει περισσότερα από 16 δισ. ευρώ μέχρι το 2013, ήτοι πολύ λιγότερα από τον στόχο των 50 δισ. ευρώ που όπως υποστηρίζει η εφημερίδα τέθηκε κυρίως για να κερδίσει η Αθήνα χρόνο και να αποφύγει την αναδιάρθρωση ή την χρεοκοπία.
Καταλήγοντας ο αρθρογράφος επισημαίνει πως δύο θέματα παραμένουν αδιευκρίνιστα το πότε θα γίνει η αναδιάρθρωση και πως, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο η Ελλάδα και οι πιστωτές της δεν έχουν πλέον άλλες επιλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους