Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Η Ελλάδα αντιστέκεται


Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  file.ashx.jpg Εμφανίσεις:  5 Μέγεθος:  182,9 KBΑγωνιστικό ραντεβού στις 28 και 29 Ιουνίου, ημέρες της μεγάλης 48ωρης απεργίας, δίνουν οι λαϊκές συνελεύσεις των «Αγανακτισμένων», συνδικαλιστικές οργανώσεις και μεμονωμένοι πολίτες σε μία κινητοποίηση με πανελλαδικό χαρακτήρα, που έχει ως στόχο την ακύρωση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου που ψηφίζονται στη Βουλή.
To Μεσοπρόθεσμο ψηφίζεται το μεσημέρι της Τετάρτης και ο εφαρμοστικός νόμος το μεσημέρι της Πέμπτης.



Κάνοντας λόγο για παλλαϊκό ξεσηκωμό που θα ενταφιάσει οριστικά το Μεσοπρόθεσμο, οι «Αγανακτισμένοι» δηλώνουν μέσω των ιστοσελίδων τους ότι «αυτός ο αγώνας δεν είναι κρίσιμος μόνο για το μέλλον μας, αλλά αποτελεί φάρο ελπίδας για όλους τους λαούς του κόσμου που θέλουν να πάρουν τις ζωές τους στα χέρια τους. Το Σύνταγμα είναι η αφετηρία μιας νέα πορείας».Στρατηγικός στόχος των κινητοποιήσεων είναι ο αποκλεισμός της Βουλής, την ώρα που βουλευτές όλων των κομμάτων θα ψηφίζουν τους νέους νόμους.

Η Γ.Σ.Ε.Ε. έχει προγραμματίσει μεγάλο συλλαλητήριο για την Τρίτη, πρώτη ημέρα της απεργίας, στις 11.00 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, και την Τετάρτη στις 19:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις και τις δύο ημέρες στις 10:00 το πρωί στην Ομόνοια.


Από τις 9:00 το πρωί της Τρίτης 28 Ιουνίου, οι διαδηλωτές θα αρχίζουν να συγκεντρώνονται στην πλατεία Συντάγματος, ενώ στις 18:00 θα αρχίσει μεγάλη λαϊκή συναυλία, η οποία θα διαρκέσει μέχρι αργά το βράδυ.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  filfge.ashx.jpg Εμφανίσεις:  2 Μέγεθος:  49,3 KB 

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου, στις 8:00 το πρωί, οι λαϊκές συνελεύσεις των βορείων προαστίων
έχουν δώσει ραντεβού στον σταθμό του μετρό «Ευαγγελισμός». Εκεί θα συναντηθούν οι λαϊκές συνελεύσεις Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου, Χολαργού, Παπάγου, Ζωγράφου, Γλυκών Νερών, Παλλήνης, Γαλατσίου, Αμαρουσίου, Ηρακλείου, Νέας Ιωνίας, Πατησίων, Ν. Φιλαδέλφειας, Γκύζη, Πειραιά, Αμπελοκήπων-Ερυθρού Σταυρού- Πολυγώνου.

Οι λαϊκές συνελεύσεις των νοτίων και ανατολικών προαστίων
(Ν. Σμύρνη, Βύρωνας, Αγ. Δημήτριο, Βούλα-Βάρη, Νέος Κόσμος, Πετράλωνα-Θησείο-Κουκάκι, Ελληνικό) έδωσαν ραντεβού στις 8:00 το πρωί στο Καλλιμάρμαρο.

Οι δυτικές συνοικίες
(Πετρούπολη, Αιγάλεω, Περιστέρι, Χαϊδάρι, Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό) συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα και συγκεκριμένα επί των Λεωφ. Αμαλίας και Β. Σοφίας.

Τα πρωτοβάθμια σωματεία και οι λαϊκές συνελεύσεις από όλη την Ελλάδα θα προσέλθουν επίσης στα διάφορα σημεία συγκέντρωσης.


Για όσους διαδηλωτές προέρχονται από άλλα μέρη της Ελλάδας υπάρχουν δομές φιλοξενίας.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  fivce.ashx.jpg Εμφανίσεις:  3 Μέγεθος:  48,7 KB 

Οι «Αγανακτισμένοι» καλούν τους πολίτες που δεν θέλουν να κινηθούν πεζοί να συμβάλλουν στην περικύκλωση με το αυτοκίνητό τους από τις 8:00 το πρωί, συμμετέχοντας σε μια λευκή κυκλοφοριακή διαδήλωση.

Εκατοντάδες αυτοκίνητα που θα κινούνται διαρκώς με πολύ μικρή ταχύτητα στην Κηφισίας, τη Μεσογείων και τη Μιχαλακοπούλου και θα επιστρέφουν από εναλλακτικούς δρόμους κάθε φορά που η Τροχαία θα τα εκτρέπει, θα έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν πρόβλημα στην πρόσβαση των βουλευτών.


Μέσω της ιστοσελίδας «Άμεση Δημοκρατία», οι «Αγανακτισμένοι» δηλώνουν ότι θα επιμείνουν στον μαζικό και αποφασιστικό χαρακτήρα του αγώνα τους και καλούν τους πάντες να σεβαστούν και να περιφρουρήσουν αυτή την επιλογή. Προειδοποιούν, δε, την κυβέρνηση και τους επιτρόπους της τρόικας «να μη τους περάσει καν από το μυαλό τους ότι η καταστολή μπορεί να σπάσει την κινητοποίηση».



Πορεία «Αγανακτισμένων» μοτοσικλετιστών

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  fixvxle.ashx.jpg Εμφανίσεις:  3 Μέγεθος:  58,9 KB 

Μοτοσικλετιστές από τη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα θα ξεκινήσουν από τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 28 Ιουνίου 2011, στις 12:00 το μεσημέρι με σημείο προορισμού την πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.

Όπως ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα «Άμεση Δημοκρατία»:


«Οι μοτοσικλετιστές των Νομών Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Δράμας, Καβάλας, Σερρών, Κιλκίς, Θεσσαλονίκης πρέπει να βρίσκονται στις 28/6/2011 και ώρα 11:00 π.μ. το αργότερο, συγκεντρωμένοι στον Λευκό Πύργο (Θεσσαλονίκη).


Οι μοτοσικλετιστές των υπόλοιπων νομών προς την κάθοδό μας στην Αθήνα να μας αναμένουν επί της Εθνικής Οδού την προβλεπόμενη ώρα άφιξης.


Παρακάτω αναφέρονται οι στάσεις όπου θα γίνονται και οι συναντήσεις με μοτοσικλετιστές από τους όμορους νομούς:


1. ΣΕΑ Olympus Plaza, Κορινός 60062, Ελλάς (Ώρα άφιξης: 12:50)
2. ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΑΣΗ: GOODYS SEA EYAGGELISMOY, Λάρισα, Ελλάς (Ώρα άφιξης: 14:00)
3. Κόμβος Νέας Αγχιάλου (Ώρα άφιξης: 14:50)
4. ΣΕΑ Goodys Best200, Λαμία 35100, Ελλάδα (Ώρα άφιξης: 16:00)
5. Κόμβος Αρκίτσας, Δαφνουσίων 35200, Ελλάς (Ώρα άφιξης: 16:45)
6. ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΑΣΗ: ΣΕΑ Σείριος, Αυλώνας, Ελλάς (Ώρα άφιξης: 18:00)
7. Κόμβος Χαλκίδας, Σχηματάρι, Ελλάς (Ώρα άφιξης: 18:45)
8. Λεωφόρος Κηφισού (E75) (Ώρα άφιξης: 19:30)


Στον Παράδρομο Καβάλας θα μας περιμένουν οι φίλοι μοτοσικλετιστές από Αττική και Πελοπόννησο όπου θα συνεχίσουμε όλοι μαζί για τον τελικό προορισμό μας, Πλατεία Συντάγματος (Ώρα άφιξης: 20:00)» αναφέρει η ανακοίνωση.


Με λεωφορεία ανεβαίνουν στην Αθήνα οι εργαζόμενοι της Πελοποννήσου, για να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις. Την Τετάρτη φθάνουν στην Αθήνα οι εργαζόμενοι της Αρκαδίας με λεωφορεία που ξεκινούν από τη Μεγαλόπολη και την κεντρική πλατεία στις 08.00 το πρωί και από την Τρίπολη στις 08.30 το πρωί από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου.


Στην Αθήνα ανεβαίνουν με λεωφορεία και οι εργαζόμενοι της Αργολίδας και της Κορινθίας το πρωί της Τρίτης. Τα λεωφορεία της Κορίνθου θα ξεκινήσουν στις 08.30 το πρωί από τα Περιβολάκια και της Αργολίδας στις 07.30 το πρωί από την πλατεία της Αγοράς στο Άργος.


Λουκέτο σε όλη τη χώρα

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  fvcvile.ashx.jpg Εμφανίσεις:  3 Μέγεθος:  38,5 KB 

Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία όλης της χώρας την Τετάρτη 29 Ιουνίου, λόγω γενικής απεργίας. Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να εξυπηρετηθούν τις απογευματινές ώρες από τα εφημερεύοντα και από τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία. Την απόφαση έλαβε το Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια χρονίων παθήσεων και οι υπηρεσίες Πρόνοιας στις 28 και 29 Ιουνίου, καθώς γιατροί και νοσηλευτές συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία που έχουν κηρύξει Γ.Σ.Ε.Ε. και Α.Δ.Ε.Δ.Υ..


Στις συγκοινωνίες, οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού θα έχουν απεργία για 48 ώρες, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε να συμμετάσχει στη 48ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν εξαγγείλει, για την Τρίτη και την Τετάρτη, οι Γ.Σ.Ε.Ε. και Α.Δ.Ε.Δ.Υ..


Σημειώνεται ότι, λόγω της απεργίας αυτής, το Μετρό δεν θα εκτελεί δρομολόγια από τη Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το Αεροδρόμιο, καθώς η γραμμή ανήκει στον Ο.Σ.Ε. και έτσι δεν θα διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία της.


Οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία ΕΘΕΛ και τρόλεϊ ΗΛΠΑΠ συμμετέχουν στη 48ωρη απεργία, με εξαίρεση 200 λεωφορεία, τα οποία θα εξυπηρετούν τους συμμετέχοντες στους Παγκόσμιους Αγώνες των Special Olympics.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  fcvvvvvvile.ashx.jpg Εμφανίσεις:  3 Μέγεθος:  64,0 KB 

Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς, τραμ, ΗΣΑΠ, προσανατολίζονται να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις με ολιγόωρες στάσεις εργασίας, προκειμένου να εξυπηρετηθεί το κοινό που θα θελήσει να πάρει μέρος στη μεγάλη συγκέντρωση της Τρίτης, στο Πεδίον του Άρεως και στο συλλαλητήριο της Τετάρτης. Εξαιρούνται οι εργαζόμενοι στο Μετρό, οι οποίοι αποφάσισαν να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους.

Χωρίς αποκομιδή σκουπιδιών θα βρεθούν από τη Δευτέρα Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς η Ομοσπονδία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ-ΟΤΑ) προχώρησε σε κατάληψη των Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής και Μαυρορράχης από τα μεσάνυχτα της Κυριακής και μέχρι «την ημέρα καταψήφισης των νέων αντιλαϊκών μέτρων».


Με τετράωρες στάσεις εργασίας (11.00-15.00) αποφάσισαν να συμμετάσχουν ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ και ΠΟΕΠΤΥΜ στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  filvve.ashx.jpg Εμφανίσεις:  2 Μέγεθος:  55,0 KB 

Με αυτό τον τρόπο οι ομοσπονδίες εργαζομένων (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί) στα μέσα μαζικής ενημέρωσης (ιδιωτικά και δημόσια) αντιδρούν «στην άκαμπτη στάση της κυβέρνησης, που προχωρεί παρά τη συνολική κοινωνική αντίδραση στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και στην αδιαλλαξία της εργοδοσίας».

Προβλήματα στην ομαλή εκτέλεση των πτήσεων των αεροσκαφών θα προκληθούν την Τρίτη και την Τετάρτη, καθώς η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισε να συμμετάσχει με 4ωρες στάσεις εργασίας στη 48ωρη απεργία.


Παράλληλα, προβλήματα αναμένονται και στα δρομολόγια των πλοίων, καθώς τα ναυτεργατικά σωματεία, η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) και η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», αποφάσισαν συμμετοχή στην 48ωρη πανελλαδική απεργία. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει με 24ωρη απεργία στις 29 Ιουνίου και η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού.




Απο: zougla
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους