Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Οι συντάξεις με τις επικουρικές μειώνονται ως και 40%



Οι συντάξεις με τις επικουρικές μειώνονται ως και 40%Τα ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης βρίσκονται για άλλη μια φορά στο «κόκκινο» λόγω της υστέρησης εσόδων, αλλά και της αύξησης της ανεργίας με την ηγεσία του Yπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να αναζητά πόρους με στόχο την εύρυθμη καταβολή των συντάξεων.
Με δεδομένο ότι το έλλειμμα των δύο μεγαλύτερων ασφαλιστικών ταμείων της χώρας, ΙΚΑ και ΟΑΕΕ, αναμένεται να αγγίξει τα 3,5 δισ. ευρώ έως το τέλος του χρόνου, ο υπουργός Εργασίας καλείται να διαπραγματευτεί με το κλιμάκιο της τρόικας τηχορήγηση επιπλέον περίπου 1 δισεκατομμυρίου ευρώ για την κάλυψη των υποχρεώσεων των ταμείων προς τους συνταξιούχους.
Είναι ενδεικτικό πως στο IΚΑ η μείωση των εισφορών αγγίζει το 16% και παρ’ ότι υπάρχει βελτίωση στο σκέλος των δαπανών (τον Ιούλιο η φαρμακευτική δαπάνη σημείωσε και νέα μείωση κατά 3 εκατ. ευρώ και ανήλθε στα 125 εκατ. ευρώ έναντι 128 εκατ. τον Ιούνιο), η πτώση κατά 40% της οικοδομοτεχνικής δραστηριότητας επηρεάζει έντονα τα ταμειακά διαθέσιμα του Ταμείου.
Βαρύς πέλεκυς αναμένεται να πέσει και στις επικουρικές συντάξεις, καθώς, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η μείωση σε ορισμένα ταμεία θα αγγίξει και το 40%. Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του Yπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης η παράδοση των αναλογιστικών μελετών για την οικονομική κατάσταση και τη βιωσιμότητα των επικουρικών ταμείων θα γίνει έως τις 17 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι περικοπές των επικουρικών συντάξεων θα φτάσουν το 40% από την 1η Ιανουαρίου 2012, καθώς το 2011 το έλλειμμα των επικουρικών ταμείων θα ξεπεράσει τα 750 εκατ. ευρώ και με την εισφορά στις συντάξεις περίπου 236.000 συνταξιούχων που εισπράττουν ποσά άνω των 300 ευρώ, θα επιχειρηθεί να καλυφθούν τα ταμειακά ανοίγματα.
Απο: dailynews24
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους