Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ '' Οι καιροί είναι πονηροί και δύσκολοι ''


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ
Έδρα: Λάρυμνα Λοκρίδας
Αρ εγκρ. Αποφάσεως: 102/84
Αρ. τηλ: (22330)41403 - 44437 Φαξ:41164
Emal: www.sel@somlarco.gr
Αρ.Πρωτ.-170-
ΛΑΡΥΜΝΑ: 26/8/2011
 

                                    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 

Συναδέλφισσες — Συνάδελφοι,
 

Την ΠΕΜΠΤΗ 18/8/2011 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μετά από επιστολή μας με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών κο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Παντελή.

Στην Σύσκεψη αυτή συμμετείχε αντιπροσωπεία από όλα τα αδελφά Σωματεία και συζητήθηκε η αποκρατικοποίηση της ΛΑΡΚΟ.
Εμείς του εκφράσαμε την διαφωνία μας για την αποκρατικοποίηση της εταιρίας και αναφερθήκαμε στους λόγους και τα επιχειρήματα μας που τεκμηριώνουν την διαφορετικότητα μας.
Ο κύριος Υπουργός μας απάντησε πως είναι νόμος του κράτους πλέον και η αποκρατικοποίηση της εταιρίας , αλλά μέχρι στιγμής δεν γνωρίζει αν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι, όπως επίσης πως δεν έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο για την αποκρατικοποίηση της εταιρίας.
 

Συναδέλφισσες — Συνάδελφοι,
 

Η εκτίμηση μας είναι πως ο Υπουργός προσπάθησε να μας εφησυχάσει και να μας αποπροσανατολίσει, επιδιώκοντας την αδράνεια των σωματείων ώστε να περάσει η Κυβέρνηση εύκολα τα σχέδια της χωρίς να υπάρχουν αντιδράσεις από τους εργαζόμενους.
Εμείς όμως παρακολουθούμε από κοντά τα γεγονότα και πρέπει να είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση για κάθε ενδεχόμενο.
 

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,
 

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 24/8/2011 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Τοπική Διεύθυνση και συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:
 

1. ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΓΑΙΑΝΘΡΑΚΑ;
 

Τονίσαμε στην Τοπική Διεύθυνση πως εμμένουμε στην θέση μας που εκφράσαμε στην επιστολή μας προς της ΔΙΟΙΚΗΣΗ και πως η Τοπική Διεύθυνση θα είναι ΑΜΕΣΑ υπεύθυνη για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των εργαζομένων αν χρησιμοποιηθεί το ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΥΛΙΚΟ, πράγμα που το παραδέχτηκε και η
Τοπική Διεύθυνση.
 

2. ΔΑΝΕΙΑ:
 

Τονίσαμε στην Τοπική Διεύθυνση πως είναι συμβατική τους υποχρέωση που απορρέει από την επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας να παρέχουν δάνεια στους συναδέλφους που
έχουν άμεση ανάγκη και να πάψουν να ζητούν από τους συναδέλφους να τους αναφέρουν τους λόγους για τους οποίους ζητούν το ΔΑΝΕΙΟ.


3. ΣΠΙΤΙΑ:
 

Η εταιρία: στα πλαίσια της κοινωνικής της πολιτικής οφείλει να παρέχει σπίτια σ' όσους συναδέλφους έχουν ανάγκη και παράλληλα να σταματήσει αυτό το αίσχος που κάποιοι
αποχωρήσαντες εδώ και πολλά χρόνια ΜΕΓΑΛΟΔΙΕΥΘΥΝΤΑΔΕΣ, οι οποίοι τυχαίνει να εργάζονται και σε ανταγωνίστρια εταιρία να χρησιμοποιούν τα σπίτια ως βίλες για παραθερισμό των ιδίων και των φίλων τους.
Οφείλει η εταιρία να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε τα σπίτια αυτά να χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν τις ανάγκες των εργαζομένων.
 

4. ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ:
 

Επαναφέραμε το θέμα της έλλειψης προσωπικού σ' όλα σχεδόν τα τμήματα της εταιρίας και τους τονίσαμε την ανάγκη κάλυψης όλων των οργανικών κενών.
Η κατάσταση που επικρατεί είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.
Η Συντήρηση είναι ελλειπής, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρές ζημιές στις εγκαταστάσεις και αυτό να έχει αντίκτυπο στην παραγωγή, πρόσφατο παράδειγμα η βλάβη στην ΧΟΥΤ και η ρύπανση της θάλασσας , η οποία δημιούργησε μεγάλη
κοινωνική αναστάτωση στην ευρύτερη περιοχή στα μέσα του καλοκαιριού δυσφημίζοντας την εταιρία πανελλαδικά .
 

5. ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ:
 

Τονίσαμε για πολλοστή φορά στην Τ.Διεύθυνση ότι κωλυσιεργεί απαράδεκτα φέροντας διάφορα προσχήματα ότι τάχα δεν είναι έτοιμη να υλοποιήσει την παραπάνω απόφαση.
Αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτία, γιατί στόχος της είναι να μην-«φαρμόσει τα συμφωνηθέντα. ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ η κατάσταση των προσληφθέντων να ανακοινώνεται στις Πύλες του εργοστασίου και να ενημερώνεται και το Σωματείο , ώστε όλοι οι
συνάδελφοι να γνωρίζουν ποιοι και για ποιο λόγο προσλαμβάνονται.
Στόχος μας είναι η διαφάνεια και πιστή εφαρμογή των συμφωνηθέντων, δηλαδή η πρόσληψη των συναδέλφων να γίνεται με ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.
Για το λόγο αυτό όσοι συνάδελφοι έχουν ενστάσεις και θεωρούν ότι αδικούνται, μπορούν να απευθυνθούν στον Προσωπάρχη προσκομίζοντας τα ένσημα τους.
 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ-ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,
 

Οι καιροί είναι πονηροί και δύσκολοι, ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν γύρω από το Σωματείο γιατί πρέπει ΟΛΟΙ ΜΑΣ να είμαστε σε

ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ.
ΟΛΟΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ.
 


                                    ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

        ΣΠ. ΓΚΡΙΤΖΑΠΗΣ                      Γ. ΚΑΤΣΑΡΑΣ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους