Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Πέφτει η Κυβέρνηση;

Γράφει ο ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Η πρωτοφανής πολιτική φθορά την οποία έχει υποστεί η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τον τελευταίο χρόνο, δηλαδή στη διάρκεια της εφαρμογής των σκληρών δημοσιονομικών μέτρων που προέκυψαν ως δεσμευτικές υποχρεώσεις της χώρας από την υπογραφή του Μνημονίου με την τρόικα, αποτυπώνεται πλήρως στις δημοσκοπήσεις, που προδιαγράφουν ως περίπου δεδομένη την εκλογική καταβαράθρωσή της, όταν στηθούν κάλπες.

 
Τα συμπεράσματα αυτά, στα οποία ανερυθρίαστα καταλήγει ο καθένας ο οποίος… ζει ανάμεσά μας, δεν προκαλούν έκπληξη ούτε στο εξωτερικό. Γι’ αυτό οι «Financial Times» έφτασαν στο σημείο να αναρωτηθούν αν «πέφτει η Κυβέρνηση» του Γιώργου Παπανδρέου, αμφιβάλλοντας για το κατά πόσο η ισχνή κοινοβουλευτική του ΠΑΣΟΚ θα καταφέρει να συνεχίσει να περνάει από τη Βουλή επώδυνα μέτρα, που προκαλούν έντονες κοινωνικές αντιδράσεις.

Οι «FT» καταλήγουν σε ένα προφανές και λογικό συμπέρασμα. Προδιαγράφοντας την πτώση της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ το αμέσως επόμενο διάστημα, αν και τη συνδέουν με αντίστοιχα σοβαρές πολιτικές εξελίξεις, και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οικονομίες των οποίων δοκιμάζονται από τις πιέσεις κερδοσκοπικών συμφερόντων.
Αυτό που δεν μπορούν να «διαβάσουν» οι «Financial Times» βέβαια, είναι ότι στο μυαλό της πλειοψηφίας των Ελλήνων, οι εξελίξεις σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο, περνούν σε δεύτερη μοίρα. Το πρωτεύον είναι η πολιτική ανατροπή στην Ελλάδα, με την ελπίδα να δοθεί χρόνος και ευκαιρίες για την έξοδο από την κρίση, με όρους συνοχής, αλληλεγγύης και ανάπτυξης. Όχι πλήρους κατάρρευσης του κοινωνικού ιστού και υποβάθμισης του μέλλοντος.

Απο:statesmen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους