Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Τι φέρνει το ενιαίο μισθολόγιο


Απώλειες που θα αγγίξουν τα 1.500 ευρώ το μήνα θα υποστούν οι υψιλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο ανώτατος μισθός θα διαμορφωθεί στα 2.200 ευρώ, χωρίς όμως να υπολογίζεται το επίδομα ευθύνης και το πριμ παραγωγικότητας.
Με αυτά τα....


δύο επιδόματα ο ανώτερος μισθός θα φτάνει τα 2.700 ευρώ. Ο κατώτατος μισθός αντίθετα από τα 711 ευρώ που είναι σήμερα, θα ανέβει στα 780 ευρώ για να πλησιάσει τον βασικό μισθό του ιδιωτικού τομέα.
Για υπαλλήλους, ο μισθός των οποίων θα μειωθεί από 25% και πάνω δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις και είναι πιθανό, οι περικοπές να γίνουν σταδιακά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Βενιζέλος, το 14,5% των υπαλλήλων θα υποστεί μεγάλες μειώσεις.
Για το 78% των υπαλλήλων δεν θα υπάρξει αλλαγή στο μισθό, ενώ το 7,5% των υπαλλήλων, θα δουν τον μισθό τους να αυξάνεται.
Συνοπτικά:
Μειώσεις περί το 25% για το 14,5% των υπαλλήλων. Για τη συγκεκριμένη κατηγορία δημοσίων υπαλλήλων εξετάζεται οι μειώσεις να επιβληθούν κλιμακωτά και σε βάθος χρόνου.
Αυξήσεις έως και 7% αναμένεται να υπάρξουν για το 7,5% των δημοσίων υπαλλήλων.
Αμετάβλητες θα παραμείνουν οι αποδοχές για το 78% των δημοσίων υπαλλήλων.
Εν τω μεταξύ, σε νέα συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί πιθανότητα την Κυριακή το απόγευμα, θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας.
Στην ίδια συνεδρίαση θα συζητηθεί και προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2012, το οποίο θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή.
Στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο επί τάπητος τέθηκε και η προωθούμενη ρύθμιση για τις αποδείξεις και τον καθορισμό του φορολογητέου εισοδήματος.
"Όποιος έχει "καθαρά" εισοδήματα δεν θα πρέπει να φοβάται τίποτα" τόνισε ο κ. Μόσιαλος, απαντώντας σε ερωτήσεις μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, προσθέτοντας πως "σε καμία περίπτωση δεν θα φορολογηθούν οι αποταμιεύσεις των Ελλήνων πολιτών".
Εξήγησε πως επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να διαμορφωθεί ηλεκτρονική βάση δεδομένων με τη δήλωση των καταθέσεων, των ακινήτων και των άυλων περιουσιακών στοιχείων κάθε πολίτη, ώστε να είναι γνωστή η περιουσιακή κατάστασή του και το συνολικό εισόδημά του.
Τα σχετικά μέτρα, σύμφωνα με τον κ. Μόσιαλο, θα εξειδικευθούν με το νέο Εθνικό Φορολογικό Σχέδιο, που πρόκειται να καταρτισθεί τις επόμενες εβδομάδες και να εφαρμοστεί από τις αρχές του 2012.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους