Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Επιμένει η Τόνια Αντωνίου για το δρόμο Λάρυμνα – Μαρτίνο

Με Επίκαιρη Ερώτησή της προς τον αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επανέρχεται στο θέμα της κατασκευής του δρόμου Λάρυμνα – Μαρτίνο, αφού η σχετική Ερώτηση που είχε καταθέσει στις 3/8/2011 παραμένει ακόμα αναπάντητη, παρότι έχει παρέλθει η προθεσμία που προβλέπεται από τον Κανονισμό της Βουλής.

Στην Επίκαιρη Ερώτησή της η κ. Αντωνίου αναφέρει:



«H κατασκευή του δρόμου Λάρυμνα – Μαρτίνο είναι ένα από τα πλέον σημαντικά έργα για τη Φθιώτιδα. Μεταξύ άλλων, συνδέει μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της χώρας μας, τη ΛΑΡΚΟ, με τον αυτοκινητόδρομο. Το συγκεκριμένο έργο με τίτλο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ Ν.Ε.Ο -ΜΑΡΤΙΝΟ – ΛΑΡΥΜΝΑ», με προϋπολογισμό 3.700.000 ευρώ και με φορέα υλοποίησης την Ν.Α. Φθιώτιδας, είχε ενταχθεί από τις 9/11/2005 στο ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας 2000-2006 (Γ΄ Κ.Π.Σ.). Το έργο αυτό συμβασιοποιήθηκε το 2007 και, σύμφωνα με το αρχικό του χρονοδιάγραμμα, θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2009. Όμως μέχρι σήμερα το έργο όχι μόνο δεν έχει παραδοθεί σε χρήση, αλλά έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του και οι κάτοικοι της περιοχής διατρέχουν ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο κατά τη διέλευσή τους.


Επειδή για το θέμα αυτό
παραμένει ακόμα αναπάντητη σχετική ερώτηση που έχει κατατεθεί από τις 3/8/2011,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ


1) Για ποιο λόγο το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση; Έχει υπάρξει απώλεια πόρων και σε τι ύψος;

2) Είναι διασφαλισμένη η συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου; Πότε προβλέπεται να ξεκινήσουν εκ νέου εργασίες;»



Απο:lamiareport


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους