Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Σε χωράφι πέταγε τα απόβλητά της βιομηχανία στην Αλίαρτο

Σε χωματοδεξαμενή και σε γειτονικό αγροτεμάχιο δέθετε ανεξέλεγκτα τα υγρά βιομηχανικά της απόβλητα, τα οποία ήταν αναμεμειγμένα με στερεά απόβλητα, μονάδα επεξεργασίας βαμβακόσπορου στην Αλίαρτο Βιωτίας.
Οι ελεγκτές της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ), παρουσία του Γενικού Επιθεωρητή
 
Π. Μέρκου, σύμφωνα με «Το Βήμα» έκαναν αυτοψία στην εγκατάσταση, η οποία βρίσκεται κοντά στην Υλίκη, την περασμένη Πέμπτη. Διαπιστώθηκε ότι τα απόβλητα μεταφέρονταν με ειδικά διασκευασμένο φορτηγό, το οποίο χρησιμοποιείται συστηματικά για μεταφορά και ανεξέλεγκτη διάθεση υγρών αποβλήτων στην περιοχή Αλιάρτου.
 
Στην αυτοψία συμμετείχαν και αστυνομικοί της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, οι οποίοι συνέλαβαν δύο άτομα για παράβαση του νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος και τα οδήγησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου στον Εισαγγελέα. Επίσης, κατέσχεσαν το φορτηγό που μετέφερε τα απόβλητα.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ Μαργαρίτα Καραβασίλη, οι μονάδες που επεξεργάζονται τα ελαιοκομικά και άλλα παρεμφερή προϊόντα σε ετήσια βάση στην περιοχή, προκαλούν σημαντική ρύπανση και υποβάθμιση στο περιβάλλον, καθώς δεν συμμορφώνονται προς τους περιβαλλοντικούς όρους. Γι΄ αυτό, «οι επιθεωρητές θα συνεχίσουν τις έρευνες στην περιοχή».


Απο:tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους