Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Ο "πατριωτισμός" των πολιτικών καιροσκόπων


"Μητρός τε και πατρός τε και των άλλων προγόνων απάντων, τιμιότερον εστί Πατρίς και σεμνότερον και αγιότερον..."

Με αυτή τη φράση θα ήθελα να ξεκινήσω το σημερινό μου άρθρο σχετικά με τον όρο "Πατριωτισμός", έναν όρο που φαίνεται να ξεχειλώνουν όπως τους βολεύει οι νεοδεξιοί πολιτικάντηδες της παράταξης του

 
ΛΑΟΣ, προσπαθώντας να διατηρήσουν τη βάση τους έπειτα από τη συμμετοχή τους στην κυβέρνηση - έκτρωμα των διεθνών τοκογλύφων.

Τι είναι λοιπόν η Πατρίδα; Είναι μια έννοια που κατ' αρχάς ενυπάρχει στο χρόνο. Είναι μια ζωντανή κατάσταση, η Πατρίδα είναι η γη μας αλλά και η γη των προγόνων μας, είναι η γη που έχει ποτιστεί με το αίμα ηρώων που έπεσαν στη μάχη, εργατών που έπεσαν την ώρα της δουλειάς, συμπατριωτών μας που.....
σκοτώθηκαν σε δυστυχήματα, νέων και μεγαλύτερων σε ηλικία που συγκρούστηκαν με την καταστολή... Η διάσταση του όρου "Πατρίδα" ουδέποτε υπήρξε αστική και ανάλογης αντίληψης, όσο και αν διαμέσου των χρόνων οι "μεγαλοαστοί πατριώτες" θέλησαν να καπηλευτούν τον όρο. Η Πατρίδα έχει πρωτίστως διάσταση Εθνική και Κοινωνική. Η Πατρίδα του κεφαλαίου, της παγκοσμιοποίησης, του καπιταλισμού και του διεθνισμού δεν είναι Πατρίδα, επομένως αυτοί που κινούν τη χώρα προς αυτή την κατεύθυνση δεν έχουν κανένα δικαίωμα να οικειοποιούνται τον όρο.

Είναι πατριδοκάπηλοι.

Η Πατρίδα του λαού, της εργασίας, της Ιστορίας της Φυλής μας, της ζωής των πατεράδων και των μανάδων μας μέσα στους αιώνες, είναι η δική μας Πατρίδα. Η μεγάλη πρόκληση του σήμερα είναι η απελευθέρωση της Πατρίδας μας. Απελευθέρωση από την τυραννία των ντόπιων και ξένων αφεντικών, απελευθέρωση από την τυραννία του κεφαλαίου.

Απο:polemosgenel




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους