Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Τρόμο στους Έλληνες προκαλεί το εργασιακό τους μέλλον




 ImageΖοφερό βλέπουν το εργασιακό τους μέλλον οι Έλληνες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ευρωβαρόμετρου που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Πρόκειται για το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ μετά την Ισπανία (72%), ενώ υψηλό ποσοστό παρατηρείται και στη Λιθουανία (61%).  Το 35% των Ευρωπαίων πολιτών, που έχουν σήμερα δουλειά, εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να βρεθούν χωρίς απασχόληση τους επόμενους μήνες.

Ενδεικτικό της αβεβαιότητας που κυριαρχεί στην αγορά είναι ότι,

 
σύμφωνα με την κοινοτική δημοσκόπηση, το 76% των Ελλήνων και το 70% των πολιτών στην ΕΕ αποκλείουν το ενδεχόμενο να «ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση αν χάσουν τη δουλειά τους».

Παράλληλα, το 71% των Ελλήνων και το 72% των πολιτών στην ΕΕ θεωρούν ότι «οι συμβάσεις εργασίας θα πρέπει να γίνουν πιο ευέλικτες για να ενισχύσουν τη δημιουργία θέσεων εργασίας», ενώ το 65% των συμπολιτών μας και το 34% των υπολοίπων ευρωπαίων εκτιμούν ότι στη χώρα τους «πολλοί άνθρωποι βγαίνουν πολύ νωρίς στη σύνταξη».

Μπορεί τα μέτρα λιτότητας που σαρώνουν την Ευρώπη κάποια στιγμή στο μακρινό μέλλον να φέρουν κάποια αποτελέσματα αλλά ο «ασθενής θα έχει αποβιώσει»…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους