Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Ολοκληρώθηκε η απορρόφηση της Rodax από τη ΜΕΤΚΑ


Την ολοκλήρωση όλων των διαδικαστικών προκαταρκτικών σταδίων για τη συγχώνευση της 100% θυγατρικής της Rodax ανακοίνωσε χθες η ΜΕΤΚΑ. Οπως υπογράμμισε η θυγατρική του ομίλου Μυτιληναίου, δεν απαιτείται να ληφθεί απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων των μετασχηματιζόμενων εταιρειών. Το 2012 θα είναι σε πλήρη εξέλιξη η κατασκευή
 
θερμικής ενεργειακής μονάδας, ισχύος 1.250 MW, στο Ιράκ, που ανέλαβε η εισηγμένη μετά την επιτυχή ολοκλήρωση διαγωνισμού. Η κατασκευή της νέας μονάδας θα γίνει στην περιοχή Basra στο νότιο Ιράκ με τουρμπίνες τεχνολογίας General Electric, σε ανοιχτό κύκλο και με καύση φυσικού αερίου. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 348.870.000 δολάρια και το έργο θα αποπερατωθεί σε 24 μήνες από την υπογραφή συμβολαίου και το άνοιγμα της πιστώσεως. Με το έργο αυτό, το ανεκτέλεστο έργων της ΜΕΤΚΑ ενισχύεται κατά 260 εκατομμύρια ευρώ, με το σύνολο να διαμορφώνεται στο ποσό των περίπου 2 δισ. ευρώ, από τα οποία 92% αφορά σε έργα στο εξωτερικό. Πρόκειται για το 7ο έργο κατασκευής εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής που αναλαμβάνει η ΜΕΤΚΑ ως EPC Contractor εκτός Ελλάδος, ανεβάζοντας τη συνολική ισχύ των έργων αυτών στα 5.400 MW, ενδυναμώνοντας περαιτέρω τη διεθνή παρουσία της σε αγορές με αυξανόμενες ενεργειακές ανάγκες και μειώνοντας την εξάρτησή της από την εγχώρια αγορά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ομίλου, Ευάγγελο Μυτιληναίο, «το 2011 ολοκληρώνεται επένδυση σχεδόν 8 εκατ. ευρώ στη θυγατρική Αλουμίνιον της Ελλάδος για τη διακοπή της απόθεσης της ερυθράς ιλύος στο θαλάσσιο περιβάλλον».

Η Αλουμίνιον της Ελλάδος, που ενδιαφέρεται για την εξαγορά της ΛΑΡΚΟ, έχει δρομολογήσει μια σειρά επενδύσεων τα προηγούμενα χρόνια με στόχο το 2012: α) Να υπάρξει οριστική παύση της ρίψης καταλοίπων βωξίτη στη θάλασσα, β) να εγκαταστήσει 3 μονάδες αφυδάτωσης (οι 2 εκ των οποίων έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν ήδη) ενώ η τρίτη θα είναι έτοιμη μέχρι και το τέλος της χρονιάς, γ) την κατασκευή χώρου διάθεσης αδρανών αποβλήτων. Οπως τονίζεται από τον όμιλο, το σύνολο των περιβαλλοντικών δαπανών του Αλουμινίου της Ελλάδος ανήλθε στα 8,634 εκατ. ευρώ και είναι αυξημένο από την οικονομική χρήση 2009 κατά 53%.

 Απο:kathimerini


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους