Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις που κάνει αναλυτής της Nomura τόσο για την ελληνική όσο και για την παγκόσμια οικονομία.

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις που κάνει αναλυτής της Nomura τόσο για την ελληνική όσο και για την παγκόσμια οικονομία.
Το 2012 φαίνεται πως θα είναι χειρότερο για την οικονομία από το 2011 η ελληνική χρεοκοπία φαντάζει όλο και πιο κοντά ενώ σύμφωνα με τον οικονομικό αναλυτή της Nomura, Bob Janjuah, θα συνοδεύεται και από μια «γερή» αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Ο Janjuah επισημαίνει ότι βρισκόμαστε στην τρίτη φάση μίας παγκόσμιας bear market, η οποία μάλιστα πρόκειται να χειροτερεύσει ακόμη περισσότερο.


 

Ειδικότερα ο οίκος εκτιμά ότι η Ελλάδα μέχρι τις αρχές του 2012 θα συνεχίσει να... διασώζεται, αλλά αμέσως μετά θα κηρύξει default, και η πρώτη αναδιάρθρωση χρέους στην ευρωζώνη θα ξεκινήσει.

Η έκπληξη από την ΕΕ
Όπως πολύ χαρακτηριστικά σημειώνει ο αναλυτής, μέσα στους επόμενους 12 μήνες, η ευρωζώνη μπορεί να μας εκπλήξει θετικά με ένα ξεκάθαρο και αξιόπιστο σχέδιο για την κρίση της περιοχής, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει την σημαντική αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας και τη σημαντική επανακεφαιλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος της ευρωζώνης.

Στο ναδίρ οι μετοχές και αύξηση της αγοράς οικοπέδων εντός σχεδίου στην Ελλάδα.
Όσον αφορά στις διεθνείς αγορές, προβλέπει βουτιά μέχρι και 30% στις διεθνείς μετοχές, και επισημαίνει πως τα βασικά προβλήματα-κλειδιά για τις αγορές παραμένουν, όπως η αδύναμη τάση του ρυθμού ανάπτυξης στον αναπτυγμένο κόσμο – η οποία θα συνεχιστεί για άλλα τρία έως πέντε έτη.
Αναφέρεται επίσης σε σφάλματα πολιτικής, τόσο από τους σημερινούς υπεύθυνους χάραξής της, όσο και τα «ανεπαρκή» ιδρύματα πολιτικής του «παλαιού κόσμου».
Η Nomura εκτιμά λοιπόν, πως στο διάστημα μέχρι και το επόμενο 12άμηνο, οι διεθνείς μετοχές θα βρεθούν 25% έως 30% χαμηλότερα, ενώ ο στόχος του ιαπωνικού οίκου για τον αμερικάνικο δείκτη-βαρόμετρο, S&P 500, παραμένει στις 800-900 μονάδες, χωρίς να αποκλείονται και οι 700 μονάδες. Επίσης, προβλέπει ότι το αμερικάνικο δολάριο θα κερδίσει σημαντικό έδαφος, σε αντίθεση με τα εμπορεύματα και την πιστωτική αγορά το οποία θα υποστούν ισχυρές απώλειες μαζί με τις μετοχές και κυρίως στην Ελλάδα οι μετοχές θα βρεθούν στο 50% με παράλληλη αύξηση της αγοράς ακινήτων κυρίως οικοπέδων εντός σχεδίου προκειμένου να μην χαθούν οι καταθέσεις των ιδιωτών (προβλέπει μεχρι 70% απώλειες αξίας νομίσματος)μετά την σημαντική αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας μέσα Μάρτη ή αρχές Μαίου.
 


Απο: UniversalMoney.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους