Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Το πειραματόζωο Ελλάδα και η βλακεία της τρόικας


Οι τροϊκανοί είτε είναι ανίδεοι, είτε βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία διάλυσης της Ελλάδας. Το δίλημμα πηγάζει από τη στάση τους και το πείσμα παρά την αποτυχία της αρχικής συνταγής.

Γνωρίζουμε και γνωρίζουν πως με τα μέτρα που επέβαλαν για περικοπή μισθών και συντάξεων βύθισαν τη χώρα σε βαθιά ύφεση και οδήγησαν στη λήψη νέων μέτρων για να καλυφθούν οι απώλειες του προϋπολογισμού εξαιτίας των αρχικών μέτρων.



Τώρα είναι έτοιμοι να επιβάλουν νέα μέτρα που θα βυθίσουν πάλι τη χώρα σε ύφεση και στην επιβολή πρόσθετων εισπρακτικών μέτρων και ούτω καθεξής.


Ετσι όμως διαιωνίζουν την κρίση, κρατούν τη χώρα στον βούρκο της ύφεσης, ενώ δεν πετυχαίνουν ούτε τον στόχο για τα δημοσιονομικά έσοδα. Φαύλος κύκλος δηλαδή ή σπιράλ θανάτου.


Οι άνθρωποι θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν αδαείς, με την έννοια ότι δεν γνωρίζουν τη δομή και τη βαθύτερη φύση της ελληνικής οικονομίας με τις εκατοντάδες χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις και τις λίγες μεγάλες.


Αν είναι όντως έτσι, τότε θα καταστραφούμε εξαιτίας της βλακείας της τρόικας που λέει να μειωθούν οι μισθοί για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.


Γιατί μήπως δημιουργήθηκαν στην Ισπανία και δεν το ξέρουμε ή μήπως θα γίνουν επενδύσεις σε μία χώρα όπου κυριαρχούν η φτώχεια, η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια;


Αν δεν ισχύει αυτό, τότε μήπως είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία με στόχο να γίνει η Ελλάδα και κατ' επέκταση η περιφέρεια... Ινδία;


Και δικαιώνουν τον πρόεδρο του ΣΕΒ, ο οποίος, έστω και με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, κατάλαβε πως η Ελλάδα έγινε πειραματόζωο...

ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΥΡΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ

Απο: Έθνος        




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους