Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Οι 100 άνθρωποι με τη μεγαλύτερη επιρροή για το 2012


Οι 100 άνθρωποι με τη μεγαλύτερη επιρροή για το 2012Μια φορά κάθε χρόνο το έγκυρο περιοδικό ΤΙΜΕ δημοσιεύει μια λίστα με τους 100 πιο σημαίνοντες ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Η λίστα προκύπτει από τις ψήφους των αναγνωστών, σε μια ευρύτερη λίστα που παρουσιάζει το περιοδικό. Φέτος στη λίστα συναντάμε την Adele, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Mario Draghi, την διευθύντρια του ΔΝΤ Christine Lagarde, αλλά και την ομάδα των χάκερ Anonymous...



Η λίστα του 2012 περιλαμβάνει 54 πρόσωπα εκτός ΗΠΑ, αριθμό ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού. Στις σημαντικές απουσίες συμπεριλαμβάνεται και ο πρόεδρος της Γαλλίας Nicolas Sarkozy, ενώ την ίδια στιγμή μια πλειάδα πολιτικών βρίσκεται ανάμεσα στους 100: Barack Obama, Hillary Clinton, Angela Merkel, Mario Monti και Benjamin Netanyahu.
Μαζί τους και λιγότερο γνωστοί πολιτικοί, όπως η πρόεδρος της Βραζιλίας Dilma Rousseff, ο πρόεδρος της Κολομβίας Juan Manuel Santos, ο πρόεδρος της Νιγηρίας Goodluck Jonathan, οι Τούρκοι υπουργοί Ali Babacan και Ahmet Davutoglu (στην ίδια θέση) και ο σεΐχης του Κατάρ Hamad bin Jassim bin Jaber al-Thani.
Η λίστα περιλαμβάνει και μερικούς ηγέτες κρατών που βρίσκονται στο στόχαστρο της δύσης, όπως ο νέος ηγέτης της Βορείου Κορέας Kim Jong Un, ο πρόεδρος της Συρίας Bashar Assad και ο μουλάς Mohammed Omar.
Εκτός από πολιτικούς όμως, η λίστα φιλοξενεί και ανθρώπους από τον αθλητισμό και τις τέχνες, όπως ο ταϊβανέζικης καταγωγής μπασκετμπολίστας του NBA Jeremy Lin, o Αργεντινός ποδοσφαιριστής Lionel Messi και ο Σέρβος τενίστας Novak Djokovic. Από το καλλιτεχνικό στερέωμα ξεχωρίζουμε την τραγουδίστρια Adele, την ηθοποιό Viola Davis και τη σχεδιάστρια μόδας Sarah Burton. Από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει η δούκισσα του Κέμπριτζ και σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ Catherine Middleton, μαζί με την αδελφή της Pippa.
Μαζί με τη λίστα το περιοδικό δημοσιεύει και σύντομα βιογραφικά σημειώματα όλων των σημαντικών προσωπικοτήτων, γραμμένα από άλλες γνωστές προσωπικότητες.
Έτσι, το πορτρέτο της Βραζιλιάνας προέδρου Dilma Rousseff ανέλαβε να το γράψει η πρόεδρος της Αργεντινής Cristina Fernandez, ενώ ο Barack Obama έγραψε το κείμενο που συνοδεύει τον Warren Buffett.
Σε σχέση με τη φετινή λίστα και τις εκπλήξεις της, το περιοδικό εξήγησε ότι «η έννοια της επιρροής έχει αλλάξει. Την εποχή του Twitter (η επιρροή) είναι πιο εφήμερη από ποτέ. Για το λόγο αυτό προσπαθούμε να επιλέγουμε ανθρώπους που έχουν κάποια διάρκεια».

Η πλήρης λίστα των 100 προσωπικοτήτων και τα κείμενα που τους παρουσιάζουν βρίσκονται εδώ. 



 E-Radio.gr 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους