Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΔΑΚΕ Ε.Κ.Φθιώτιδας: " Ποιά σκάνδαλα;"

ΔΑΚΕ Ε.Κ.Φθιώτιδας: " Ποιά σκάνδαλα;" Το πολύ πολύ να μας οδηγήσει σε ....ψυχιατρικό εργαστήριο πριν το...Δαφνί , η ανακοίνωση-θέση  της ΔΑΚΕ για τα πολυθρυλούμενα επιμορφωτικά σκάνδαλα στο Εργατικό Κέντρο Φθιωτιδας.
Με χαρακτηριστική χρονική υστέρηση η συνδικαλιστική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας αντέδρσε μόλις χτες το βράδυ δινοντας στη δημοσιότητα μια  ανακοίνωση που  με δυό λόγια  παραδέχεται οτι μπορεί ο κόσμος να τόχε τούμπανο αλλά η ΔΑΚΕ...κρυφό καμάρι!
Με όλη την  εκτίμηση στην αγωνιστική παρουσία του προέδρου της Θανάση Μπρέκη διαβάζοντας ο κάθε καλόπιστος αλλά απαιτητικός αναγνώστης το δελτίο τύπου της συγκεκριμμένης παράταξης θα σκεφθεί  ή ότι τα αντανακλαστικά των μελών της ΔΑΚΕ είναι πολύ αργά,πράγμα απίθανο,  η ότι η γαλάζια συνδικαλιστική παράταξη θέλησε να αφήσει την παράταξη της ΠΑΣΚΕ να εκτεθεί ανεπανόρθωτα και προτίμησε την σιωπή , χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει κατ ΄ανάγκη συγκάλυψη ή και συνενοχή.
Οπωσδήποτε όμως προκαλεί  το λιγότερο απορία γιατί τόσο καιρό ως έχει  κάθε δικαίωμα ως νόμιμη  συνδικαλιστική παράταξη  δεν   κατέφυγε στη Δικαιοσύνη  να ζητήσει την διερεύνιση  ενός έστω κυκοφορούμενου σκανδάλου.
Απλώς λέει ,περιορίστηκαν  στο να ρωτήσουν και αρκέστηκαν στην απάντηση του προέδρου του ΕΚ ότι  "Εγώ είμαι πρόεδρος , έχω το δικαίωμα και  οτι έκανα το έκανα για το καλό μας...".
Παρόμοια απορία προκαλεί και το γεγονός οτι ενώ η υπόθεση έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις πανελλαδικά ,οι ίδιοι  οι εκπροσωποι της  ΔΑΚΕ όπως ομολογούν , εκλήθησαν από το ΣΔΟΕ να καταθέσουν , ακόμη και τότε σιώπησαν και "μίλησαν"  όταν  τα ΜΜΕ άρχισαν να εγκαλούν  τις άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις  πέραν της ΠΑΣΚΕ.
Και πάλι όμως η ανακοίνωση που θα διαβάσετε παρακάτω κινείται στα πλαίσια μιάς χαλαρής αντιμετώπισης ενός μείζονος σημασίας θέματος την ώρα που οι έλληνες εργαζόμενοι υποφέρουν και στενάζουν κάτω από τις "κατοχικές" πολιτικές που  τους επέβαλαν οι  εγχώριοι  εκκαθαριστές των μνημονιακών μηχανισμών.
 
«Λαμβάνοντας υπόψη τα δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου που έλαβαν χώρα στο νομό μας και όχι μόνο σχετικά με τα τεκταινόμενα στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδος 
Απαντάμε:
Μια αξιόπιστη και σοβαρή παράταση όπως είναι η ΔΑΚΕ δεν έχει το δικαίωμα να σπιλώνει συνειδήσεις, να κατηγορεί πρόσωπα και να βγάζει στη δημοσιότητα ένα θέμα το οποίο είναι ακόμη στην διαδικασία προανάκρισης. Αλλά αφού πολλά επί του θέματος έχουν δει το φως της δημοσιότητας οφείλουμε προστατεύοντας την προσωπική και παραταξιακή μας εντιμότητα να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους και το Φθιωτικό λαό ότι:
1. Η ύπαρξη των εν λόγω σεμιναρίων έγινε γνωστή και σε εμάς τυχαία και μετά την ολοκλήρωσή τους όταν μια καταρτιζόμενη προσήλθε να παραλάβει την επιταγή της στο γραφείο της ΔΑΚΕ στο ΕΚ κάνοντας λάθος γραφείο.
2. Ουδέποτε ήρθε στο Δ.Σ. του Ε.Κ. θέμα προς έγκριση για την ανάληψη σεμιναρίων από το Εργατικό Κέντρο (αλλά και να ερχόταν δεν θα μπορούσαμε να συναινέσουμε να διεξαχθεί σε άλλο Κ.Ε.Κ.την στιγμή που στην πόλη μας λειτουργεί πιστοποιημένο Κ.Ε.Κ. του ΙΝΕ ΓΣΕΕ)
3. Όταν στο πρώτο Δ.Σ. που έγινε μετά την ενημέρωσή μας για την πραγματοποίηση των σεμιναρίων θέσαμε ερώτημα στον Πρόεδρο να μας ενημερώσει: α) ποιος υπέγραψε την σύμβαση και με ποιο Κ.Ε.Κ.
β) πως έγινε η επιλογή των καταρτιζομένων και
γ) γιατί δεν το έφερε για συζήτηση προς έγκριση στο Δ.Σ. του Ε.Κ.
(εκεί διαπιστώθηκε ότι σχεδόν όλα τα μέλη του Δ.Σ. συμπεριλαμβανομένων και της ΠΑΣΚΕ είχαν άγνοια του θέματος).
Η απάντηση του προέδρου ήταν ότι έχει το δικαίωμα να υπογράψει την σύμβαση μόνος χωρίς απόφαση του Δ.Σ. και το έκανε για να κερδίσει χρόνο ενεργώντας προς το συμφέρον του Ε.Κ. που η ενέργειά του αυτή επέφερε και τα νόμιμα κέρδη στο ταμείο του Ε.Κ. (35.000 Ευρώ) περίπου, και ότι όλα έγιναν με τις νόμιμες ιαδικασίες. Εκεί έμεινε το θέμα έως ότου κληθήκαμε από το ΣΔΟΕ να καταθέσουμε τι γνωρίζουμε για το εν λόγω θέμα.
Οπου και καταθέσαμε τα πραγματικά γεγονότα όπως ακριβώς τα γνωρίζαμε.
Αναμένουμε και εμείς τα πορίσματα της έρευνας των αρμοδίων αρχών».
Πατήστε πάνω στον σύνδεσμο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους