Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Λαμία. 25/6/2012.

Πριν την ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ κρίνει σαν σκόπιμο και απολύτως απαραίτητο να θέσει ορισμένα επίκαιρα και σοβαρά ζητήματα.

Η νέα συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να επιφέρει ανακούφιση στα λαϊκά στρώματα που δεινοπαθούν από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης.
Η συμμετοχή ενός «αριστερού» κόμματος στη συγκυβέρνηση δεν πρόκειται να επιφέρει κανένα θετικό αποτέλεσμα για το λαό. Με τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση η πλουτοκρατία επιδιώκει να κερδίσει χρόνο και ανοχή από το λαό.

 
Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα βρίσκονται μπροστά σε σκληρές δοκιμασίες και νέους μεγάλους κινδύνους. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και για αναμονή. Η αστική τάξη, η ΕΕ και τα κόμματά τους θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν τα αρνητικά για το λαό εκλογικά αποτελέσματα για να κυριαρχήσει η ηττοπάθεια και η μοιρολατρία.
Σε αυτή την βάση οφείλουμε να ασκήσουμε κάθε πίεση ώστε η βουλή να συζητήσει σχέδια νόμου και τροποποιήσεις για καίρια λαϊκά προβλήματα. Ανάμεσα στα πρώτα θα πρέπει να είναι η κατάργηση των Μνημονίων, της Δανειακής Σύμβασης και όλων των σχετικών νόμων που πέρασαν από την προηγούμενη βουλή στο μεσοδιάστημα, πλήττοντας καίρια τα λαϊκά εισοδήματα και καταδικάζοντας τους εργαζόμενους σε απίστευτη φτώχεια, ανέχεια και ανεργία.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο και με όλες της τις δυνάμεις να οργανώσει την εργατική - λαϊκή παρέμβαση, πάλη και αντεπίθεση για την προστασία των ανέργων και της λαϊκής οικογένειας, για να εξασφαλιστούν τα φάρμακα, η λειτουργία των νοσοκομείων, για να εμποδιστεί η φορολογική εξόντωση, η νέα σφαγή μισθών και συντάξεων. Για να προστατευτούν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και να εξασφαλιστεί η λειτουργία της εκπαίδευσης που είναι σοβαρά υποχρηματοδοτούμενη. Για δημόσια έργα που υπηρετούν το λαό και δημιουργούν θέσεις εργασίας. Για να εμπιστευτεί ο λαός τη δύναμή του, να σηκώσει κεφάλι απέναντι στα μονοπώλια και τους εκμεταλλευτές του, να τους εμποδίσει και να τους ανατρέψει. Να μην εμπιστεύεται αριστερούς – τάχα - σωτήρες που συμβιβάζονται με την Ε.Ε και την καπιταλιστική εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Σε αυτή ακριβώς την βάση, προτείνουμε, προκειμένου να εκφράσει αυτή ή ανάλογη πολιτική διάθεση το Περιφερειακό συμβούλιο, πάνω σε επίκαιρα - ιδιαίτερα σοβαρά – ζητήματα, που συνδέονται με την ζωή του λαού, οφείλουμε να απαιτήσουμε :

  1. Άμεση και επαρκή επιχορήγηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να καλυφθούν οι ανάγκες των εργαζομένων στον τομέα των φαρμάκων. Να διεκδικηθεί πλήρης χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό των δημόσιων μονάδων υγείας και των ασφαλιστικών ταμείων, για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλων, ασφαλισμένων και ανασφάλιστων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να πληρωθούν τα χρωστούμενα σε γιατρούς και φαρμακοποιούς και μέχρι την πλήρη εξόφλησή τους να μην καταβάλλουν ΦΠΑ και φόρο.
  2. Άμεση και ουσιαστική συζήτηση, στο επίπεδο του Περιφερειακού Συμβουλίου, για την κατάσταση των νοσοκομείων και των Κ.Υ της περιοχής μας, που βρίσκονται όλα στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Διατύπωση αιτημάτων για συγκεκριμένα άμεσα μέτρα που θα διασφαλίσουν την λειτουργία τους. Συμβολή στην οργανωμένη διεκδίκηση τους από τον λαό.
  3. Άμεση συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο και ουσιαστικά μέτρα για την αντιπυρική προστασία της Χώρας. Ενιαίος φορέας αντιμετώπισης των πυρκαγιών. Επαρκής χρηματοδότηση για το αναγκαίο προσωπικό που πρέπει να είναι μόνιμο και για τα κατάλληλα μέσα πυρόσβεσης. Διασφάλιση του δασικού πλούτου της Χώρας. Καμία υποχώρηση ,καμιά συγκάλυψη στην λειψή και ανεπαρκή χρηματοδότηση της αντιπυρικής προστασίας, στο φαγοπότι των δασών.
  4. Ειδική συζήτηση - το συντομότερο δυνατόν - για την οικονομική κατάσταση της Περιφέρειας, που είναι τραγική εξ αιτίας της λειψής χρηματοδότησης της από τον κρατικό προϋπολογισμό. Για τα απλήρωτα έργα. Για τις ανοιχτές υποχρεώσεις και τα δάνεια που υπάρχουν. Για την πορεία του ΕΣΠΑ και τα έργα μαϊμού που χρησιμοποιούνται για να δείξουμε απορροφητικότητα. Για τις πολύ περιορισμένες δυνατότητες της Περιφέρειας να προσφέρει στο λαό αναγκαία έργα και υπηρεσίες.


Για όλα αυτά ζητάμε να υπάρξει τοποθέτηση όλων των παρατάξεων του περιφερειακού Συμβουλίου και φυσικά ημερολογιακός προσδιορισμός των συνεδριάσεων που είναι απαραίτητες.

Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε αναγκαία την ονομαστική ψηφοφορία.



ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)
ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους