Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Μοιράστηκαν οι έδρες για τους αντιπροσώπους στο Δ.Σ. της ΛΑΡΚΟ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

''ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ 26/6/2012''

H συνδικαλιστική παράταξη της ΔΑΚΕ αναδείχθηκε νικήτρια
στις εκλογές των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ γι’ ανάδειξη
εκπροσώπων στην διοίκηση της εταιρίας, με τις δύο έδρες
ωστόσο να μοιράζονται ανάμεσα στην ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚΕ που αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη στις εκλογές που διεξήχθησαν πριν λίγες μέρες.
Συγκεκριμένα στις εκλογές που διεξήχθησαν παράλληλα
και στα τέσσερα σωματεία εργαζομένων στους πέντε νομούς
που δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ συμμετείχαν συνολικά πέντε
συνδικαλιστικές παρατάξεις. Στο σύνολο των τεσσάρων
σωματείων βρέθηκαν... 

συνολικά 703 έγκυρα ψηφοδέλτια, από τα οποία τα 397 ήταν της ΔΑΚΕ, τα 193 της ΠΑΣΚΕ, τα 80 του ΕΑΜ, τα 24 του Ανεξάρτητου Συνδικαλιστικού Κινήματος Εργαζομένων και τα 9 της Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Κίνησης Εργαζομένων.

 Στο Σωματείο Εργαζομένων της Λάρυμνας από τους 439 εγγεγραμμένους προσήλθαν στις κάλπες 358 εργαζόμενοι, ενώ βρέθηκαν 4 λευκά και 4 άκυρα ψηφοδέλτια.
 

Η ΔΑΚΕ έλαβε συνολικά 224 ψήφους, ενώ δεύτερη δύναμη
στο εργοστάσιο της Λάρυμνας αναδείχθηκε το ΕΑΜ που πήρε
69 ψήφους. Στην τρίτη θέση βρέθηκε η ΠΑΣΚΕ με 28 ψήφους, στην τέταρτη θέση αναδείχθηκε το Ανεξάρτητο Συνδικαλιστικό Κίνημα Εργαζομένων με 23 ψήφους, στην πέμπτη θέση η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Κίνηση Εργαζομένων με 6 ψήφους. 

Στην σταυροδοσία των υποψηφίων που συμμετείχαν στα
ψηφοδέλτια των παρατάξεων και για το σωματείο της Λάρυμνας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα. Από την παράταξη της ΔΑΚΕ έλαβαν: Γιώργος Ανδρίτσος 80 ψήφους, Άγγελος Γκιώνης 96 ψήφους, Ζαχαρίας Καζάνας 107 ψήφους, Αθανάσιος Κυρολίβανος 36 ψήφους, Πελαγία Παπαϊωάννου 16 ψήφους, Γεώργιος Πέππας 21 ψήψους, Αθανάσιος Ραπτάκης 1 ψήφο, και Ιωάννης Φουρτάκας 6 ψήφους.
 

Από την παράταξη του ΕΑΜ στο εργοστάσιο της Λάρυμνας έλαβαν: Ιωάννης Ανδρίτσος 7 ψήφους, Γεώργιος Μαγγαφάς 22
ψήφους, Δημήτρης Παναγιώτου 21 ψήφους, Αναστάσιος Πετράκης 14 ψήφους, Παναγιώτης Πολίτης 25 ψήφους και Ιωάννης Φλούδας 17 ψήφους. 

Από την ΠΑΣΚΕ έλαβαν: Δημήτρης Καραγιάννης 3 ψήφους, Νίκος Κωτσαλάς 18 ψήφους, Κων/νος Πολυζώης 5 ψήφους και Μιλτιάδης Χρυσοβέργης 14 ψήφους. 

Από το Ανεξάρτητο Συνδικαλιστικό Κίνημα ο Θεμιστοκλής Μπάθας έλαβε 23 ψήφους και από την Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Κίνηση ο Ιωάννης Μητσάκος έλαβε 6 ψήφους. 

Θα πρέπει ωστόσο να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη σταυροδοσία των υποψηφίων αφορά μόνο τα αποτελέσματα στο Σωματείο της Λάρυμνας και όχι στο σύνολο των τεσσάρων σωματείων.
 


Σύμφωνα τώρα με τα συνολικά αποτελέσματα οι δύο έδρες και εκτός σοβαρού απροόπτου μοιράζονται στην ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚΕ. Από την παράταξη της ΔΑΚΕ αντιπρόσωπος στην διοίκηση της εταιρίας εκλέγεται ο κ. Ζαχαρίας Καζάνας, ενώ από την παράταξη της ΠΑΣΚΕ εκλέγεται ο κ. Κώστας Πολυζώης ο οποίος αύξησε τους ψήφους του στο
Σωματείο της Εύβοιας στο οποίο και είναι μέλος.

 
Από το αποτέλεσμα των εκλογών που διεξήχθησαν στο πλαίσιο των έντονων εξελίξεων στην ΛΑΡΚΟ είναι χαρακτηριστική η
πτώση της ΠΑΣΚΕ, ιδιαίτερα στο Σωματείο της Λάρυμνας όπου και ελέγχει το προεδρείο του Δ.Σ. Μάλιστα στην Λάρυμνα
δεύτερη δύναμη αναδείχθηκε το ΕΑΜ που συγκέντρωσε το
μεγαλύτερο μέρος των ψήφων, όπως επίσης και οι δύο παρατάξεις των Ανεξάρτητων.
Τέλος θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το Σωματείο των Εργαζομένων της Λάρυμνας έχει προκηρύξει εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου καθώς η θητεία του τωρινού λήγει στις 25 Ιουνίου.

Αποτελέσματα εκλογών της Λάρκο στο Νομό Ευβοίας

 

Όσον αφορά τις εκλογές στη Λάρκο στο Νομό Ευβοίας πρώτος βγήκε ο συνδυασμός της ΠΑΣΚΕ με 109 ψήφους, αρκετά μειωμένο το ποσοστό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, δεύτερη η ΔΑΚΕ με 65 και τρίτο το εργατικό αγωνιστικό μέτωπο.
Σε συζητήσεις που είχαμε με μέλη της ΔΑΚΕ Λάρκο, μας ανέφεραν ότι η πτώση της ΠΑΣΚΕ στις φετινές εκλογές ήταν αναμενόμενη μετά από τα όσα είχαν προηγηθεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα με τις προσλήψεις ημετέρων και ούτω καθεξής. 

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα από όλα τα εργοτάξια της Λάρκο θα δημοσιευτούν όταν τα ανακοινώσει η εφορευτική επιτροπή.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους