Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Όχι στην ιδιωτικοποίηση της Λάρκο

Την αντίθεσή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ της μόνης επιχείρησης «στην ΕΕ που παράγει νικέλιο αρίστης ποιότητας, εκμεταλλευόμενη δικά της εγχώρια κοιτάσματα συνολικής αξίας περίπου 20 δισ. ευρώ και τα δυο τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης είναι κερδοφόρα με ετήσιο τζίρο 400 εκατομμύρια ευρώ», επισήμανε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, σε επίσκεψή του στην επιχείρηση.


Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, συνοδευόμενος από τους Δ. Στρατούλη και Γ. Σταθά, υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, και τον Μ. Μπασιούκα, μέλος της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής, συναντήθηκε με τα προεδρεία των σωματείων των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ.
Μετά τη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «είναι απαράδεκτο πολιτικά μέσα σε προεκλογική περίοδο και ενώ έχει υπάρξει συμφωνία των κομμάτων και της υπηρεσιακής κυβέρνησης να παγώσουν οι ιδιωτικοποιήσεις, να δηλώνει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου Αποκρατικοποίησης κ. Μητρόπουλος ότι η ΛΑΡΚΟ οδηγείται σε εκκαθάριση, κλείσιμο και ιδιωτικοποίηση».
Επίσης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ριζικά αντίθετος στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, γιατί «ξεπουλιέται σημαντικός εθνικός πλούτος». Ενώ αναφέρθηκε και στις επιπτώσεις που θα έχει τυχόν κλείσιμο της επιχείρισης, καθώς, όπως είπε, «θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά στις τοπικές κοινωνίες έξι νομών της χώρας με την κατάργηση περίπου 6.000 θέσεων εργασίας». Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ θα στηρίξει την ανάπτυξη της ΛΑΡΚΟ διότι «την θεωρούμε επιχείρηση στρατηγικής σημασίας για τον κλάδο και αναγκαίο μοχλό για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ίδιας της χώρας μας».




Aπο:epohi




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους