Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΛΑΡΚΟ : ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ
                    ‘’ Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ‘’
                        Έδρα:Νέο Κόκκινο Θήβας
                                    Αρ.πρωτ 446

ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ


Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

χθες το απόγευμα και μετά από κοινό αίτημα όλων των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον ΚΩΣΤΑ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ταμείου  Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΠΙΕΔ), που έχει μεταφερθεί το πακέτο των μετοχών που κατέχει το Δημόσιο ( 55,2%) στην μετοχική σύνθεση της ΛΑΡΚΟ προκειμένου να περάσει στον ιδιωτικό τομέα.

Στην συνάντηση αυτή με τον πιο ωμό και κυνικό τρόπο μας γνωστοποιήθηκαν οι προθέσεις του ΤΑΙΠΕΔ οι οποίες συμπυκνώνονται στο εξής σχεδιασμό. ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΑΡΚΟ ,ΤΗΝ ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΣΕ ΕΚΑΘΑΡΙΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ.

 
Συγκεκριμένα μας δήλωσε ότι με παρέμβαση του ΤΑΙΠΕΔ ,ζητήθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο να μη προχωρήσει στην ανανέωση των παραχωρήσεων του Δημοσίου που λήγουν στις 30 .6.2012  προκειμένου η εταιρία να οδηγηθεί στο κλείσιμο ,στην συνέχεια να μπει σε καθεστώς εκκαθάρισης και απαλλαγμένη από τις μέχρι τώρα υποχρεώσεις της να παραδοθεί στον ενδιαφερόμενο ιδιώτη χωρίς να υπάρχει η παραμικρή διασφάλιση για το μέλλον και την προοπτική της εταιρίας και των εργαζομένων.
Σε ερώτηση μας αν υπάρχει κάποιος  σχεδιασμός  για την τύχη των εργαζομένων μας απάντησε με τον πιο προκλητικό τρόπο ότι δεν υπάρχει καμία διασφάλιση των εργαζομένων για την απασχόληση και τα δικαιώματα τους και ότι όλα θα επανεξεταστούν από μηδενική βάση και όπως θα  εξυπηρετούν τα συμφέροντα του νέου ιδιοκτήτη.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις  και την κρισιμότητα της κατάστασης που οδηγούμαστε , συνεδρίασε έκτακτα σήμερα το πρωί το Δ.Σ και σε συντονισμό με τα υπόλοιπα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ , ομοφώνα αποφάσισε τα παρακάτω:

ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ προς κάθε κατεύθυνση το ΣΤΥΓΝΟ και ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ.
 ΝΑ συγκαλέσει άμεσα τα μέλη του σε ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για ενημέρωση και λήψη αποφάσεων , για την ΠΕΜΠΤΗ 7.6.2012 και ώρα 11οο στο χώρο του Κινηματογράφου.
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους