Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Δημήτρης Περπατάρης - Εγκλημα και εθνική προδοσία να μην βρεθεί μια οικονομική βιώσιμη και αποτελεσματική λύση...

Συνέντευξη του δικηγόρου εργατολόγου  Δημήτρη Περπατάρη  στο κανάλι ΕΝΑ

Συνέντευξη στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού ENA και στο δημοσιογράφο Γιώργο Στεργιόπουλο έδωσε ο δικηγόρος εργατολόγος Δημήτρης Περπατάρης νομικός εκπρόσωπος των εργαζομένων. 



Ο δικηγόρος τόνισε μεταξύ άλλων:

Ο νόμος που ψήφισε κατά πλειοψηφία η Βουλή των Ελλήνων απαιτούσε την συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου και να μη μείνει ούτε μια μέρα κλειστή η επιχείρηση.

Η κυβέρνηση οργάνωσε μια πολύ συνοπτική διαδικασία υπό την εκπροσώπηση του ειδικού διαχειριστή. Προσπάθησε να παρουσιάσει στους εργαζόμενους ένα πακέτο μέτρων κοινωνικής πολιτικής το οποίο ήταν αναποτελεσματικό δεν έπεισε τους εργαζόμενους δεν έπεισε τα σωματεία και το κυριότερο δεν εξασφάλισε όρους επανένταξης και συνέχισης της εργασίας.




Η κυβέρνηση θα πρέπει την ύστατη στιγμή ενόψει του ενδιαφέροντος των επενδυτών καθώς επίσης και της τιμής του νικελίου , έτσι όπως διαμορφώνεται στην παγκόσμια αγορά, να αναλάβει τις ευθύνες της και να οδηγήσει στο τραπέζι του διαλόγου όλες τις συναρμόδιες πλευρές για να υπάρξει μία συμφωνία  για την επανεκκίνηση της δραστηριότητας της εταιρείας υπό όρους  βιωσιμότητας  αξιοπρέπειας και διασφάλισης εργασίας.

Το εργατικό δυναμικό της εταιρείας έχει δείξει από την πρώτη στιγμή ότι πιστεύει και στην δύναμη του αγώνα και στην δύναμη του διαλόγου.

Με τις τιμές αυτές και σε ένα εργοστάσιο που δεν παράγει, όλοι αυτοί οι μήνες που χάνονται είναι χρήματα που χάνονται σε βάρος του ελληνικού λαού και του εθνικού πλούτου της χώρας. 

Ψάχνουμε τους υδρογονάνθρακες, ψάχνουμε φυσικό αέριο, ψάχνουμε αγωγούς οι οποίοι ματαιώθηκαν μέσα στη δίνη του πολέμου, όταν έχουμε αυτή τη στιγμή την μοναδική παγκόσμιας σημασίας πηγή του συγκεκριμένου μεταλλεύματος με την τιμή να βρίσκεται στα ύψη. 

Θεωρώ ότι αποτελεί έγκλημα και εθνική προδοσία να μην βρεθεί μια οικονομική βιώσιμη και αποτελεσματική λύση με βασικό παράγοντα ανάπτυξης το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας.’
















Απο: ena tv












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους