Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Συνέντευξη Μαρκόπουλου στο messapianews για την εταιρεία Λάρκο

Συνέντευξη στο messapianews για την εταιρεία Λάρκο

Συνέντευξη πήραμε εχθές από τον υποψήφιο βουλευτή Ευβοίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων κο Κώστα Μαρκόπουλο σχετικά με το θέμα, που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την ενδεχόμενη αναστολή της εταιρείας Λάρκο από τις 30 Ιουνίου. Ο κος Μαρκόπουλος, όπως θα διαβάσετε και στην συνέντευξη που ακολουθεί παρουσιάζει την συγκεκριμένη ενέργεια ως ύπουλη και απόλυτα αδικαιολογήτη και εχθρική για την εταιρεία Λάρκο. Η συνέντευξη έχει ως εξής:

1. Κύριε Μαρκόπουλε, τις τελευταίες ημέρες έχει ξεσπάσει ένα μεγάλο θέμα με την ενδεχόμενη αναστολή της λειτουργίας της εταιρίας Λάρκο.
Ποια η δική σας θέση πάνω σε αυτό το ζήτημα;



Πρόκειται για ύπουλη ενέργεια, απόλυτα αδικαιολόγητη και εχθρική προς τη ΛΑΡΚΟ. Παρόμοιο ζήτημα αναστολής λειτουργίας δεν είχε ποτέ τεθεί από κανέναν. Αντίθετα όλη η συζήτηση γινόταν για την αξιοποίηση της υπεραξίας του νικελίου σαν ορυκτό υλικό και οι απόψεις μετακινούνταν ανάμεσα στην εύρεση στρατηγικού επενδυτή με τη λειτουργία του management και την πλήρη μεταπώληση της εταιρείας. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων δεν έχει τέτοια δικαιοδοσία ούτε εντολή αφού η υπηρεσιακή Κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση για κλείσιμο κρατικών επιχειρήσεων. Έδρασε μόνος του. Κατηγόρησε την εταιρεία και τους εργαζομένους. Και κυρίως χρησιμοποίησε μη σοβαρές διακιολογίες για την αναστολή λειτουργίας π.χ. ότι εξαντλήθηκε το ενοικιαστήριο του κράτους για το εργοτάξιο της Λάρυμνας! Λες και διεκδικεί κανείς το χώρο ή λες και δεν μπορεί το κράτος να παρατείνει την ενοικίαση σε μια εταιρεία του κράτους που λέγεται ΛΑΡΚΟ!


2. Πριν από δύο ημέρες δημοσιεύματα, γνωστοποίησαν ότι η εταιρεία κατά το 2011 είχε αύξηση του τζίρου της. Γίνεται όμως μία εταιρεία τέτοια, που αυξάνεται ο τζίρος της να κινδυνεύει με αναστολή λειτουργίας;


Ασφαλώς τα αποτελέσματα και οι ισολογισμοί αλλά και η πορεία της τιμής του Νικελίου δεν διακιολογούν καμία σπονδή ή ανησυχία περί τη λειτουργία της επιχείρησης. Μάλιστα αναμένεται η ΛΑΡΚΟ να κερδίσει δικαστικό αγώνα εναντίον της ΔΕΗ και να μειωθεί το κόστος ρεύματος που καταναλώνει. Από τα παραπάνω προκύπτουν ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα του κ. Μητρόπουλου. Κατά την άποψή μου ή ο άνθρωπος είναι άσχετος ή υπηρετεί συμφέροντα που θα επιθυμούσαν να διεκδικήσουν την αγορά μιας κλειστής εταιρείας. Ότι και από τα δύο και αν συμβαίνει το συμπέρασμα είναι το ίδιο: ο κ. Μητρόπουλος είναι επικίνδυνος για τη ΛΑΡΚΟ!


3. Ποιες κινήσεις έχουν γίνει από την μεριά σας ώστε να μην υπάρξει αναστολή λειτουργίας της εταιρίας και ποιες θα γίνουν στο άμεσο μέλλον;

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εξέδωσαν πρώτοι ανακοίνωση παίρνοντας σαφή θέση για το ζήτημα. Στη Γεν. Συνέλευση των σωματείων των εργαζομένων στην Χαλκίδα την Πέμπτη 7/6 παρέστησαν και τα 8 μέλη του ψηφοδελτίου μας στην Εύβοια και μίλησα εκ μέρους μας. Για αυτήν την εβδομάδα έχει κλειστεί ραντεβού με τον Πρόεδρο Π. Καμμένο. Μετά από όλα αυτά θα γίνει επικοινωνία με υπηρεσιακό Πρωθυπουργό και αρμόδιο Υπουργό ώστε να ανασταλεί οποιαδήποτε ενέργεια και να αναλάβει το ζήτημα η νέα Κυβέρνηση.


4. Ποιες πιστεύετε ότι θα είναι οι συνέπειες αν ανασταλεί η λειτουργία της εταιρείας και πως μπορούν να αποφευχθούν;

Ολέθριες θα είναι οι συνέπειες από μια πιθανή αναστολή λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ. Κατ’αρχήν εκατοντάδες εργαζόμενοι και δεκάδες δορυφόρες επιχειρήσεις που εξαρτώνται από την ΛΑΡΚΟ μένουν χωρίς δουλειά. Η κατανάλωση στη περιοχή Ψαχνά-Δίρφυς-Αρτάκη εμφανίζει μεγάλη πτώση. Η αξία της εταιρείας μειώνεται και η μεταπώλησή της γίνεται προβληματική. Και βέβαια άλλες ανταγωνιστικές εταιρείες Τουρκίας και Ρωσσίας που παράγουν νικέλιο κερδίζουν έδαφος στην αγορά. Όλα αυτά αποφεύγονται μόνο αν η εταιρεία μείνει ανοικτή. Εντύπωση βέβαια προκαλεί η δημόσια σιωπή του κ. Μπαράκου. Ελπίζω να μη σημαίνει κάτι αυτό και να είναι μόνο από ...ξάφνιασμα. Τέλος, οφείλουμε να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί και ευαίσθητοι με την περιοχή της Μεσσαπίας. Η απειλή δεν είναι μόνο η αναστολή λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ αλλά και η δέσμευση του Μνημονίου για μείωση σε ΑΕΘ και ΤΕΙ που συνδέεται με φήμες εδώ και ένα χρόνο για διαθέσεις του Υπ. Παιδείας να μεταφέρει τμήματα ΤΕΙ Ψαχνών στον Πειραιά. Εύχομαι να πέφτω έξω. Για αυτό εξάλλου είμαι σε αντιμνημονιακό κόμμα. Για όλα αυτά και για άλλα πολλά. 

 
Έχει γραφτεί από Γεώργιος Πρατζί,κος


http://www.messapianews.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους