Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Ξεκινούν κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην ΑΤΕ

Συνάντηση Τσίπρα με εργαζομένους της ΑΤΕ Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν από αύριο Τρίτη οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα, αντιδρώντας στη μεταβίβαση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής στην Τράπεζα Πειραιώς. Παράλληλα, θα επιδιώξουν τις επόμενες ημέρες συναντήσεις με τους υπουργούς Εργασίας, Γ. Βρούτση και Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, για να διευκρινιστεί τι θα γίνει με το Ταμείο Υγείας Προσωπικού της ΑΤΕ, αλλά κυρίως με τα εφάπαξ των υπαλλήλων της τράπεζας.
 

 Σήμερα δε, στις 12.30 θα συναντηθούν με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο γραφείο του στη Βουλή.
Στο μεταξύ, ήδη,το Χρηματιστήριο Αθηνών, αποφάσισε την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ» (ΑΤΕ), από σήμερα Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012, κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, για λόγους προστασίας του επενδυτικού κοινού, μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Τραπέζης της Ελλάδος να ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας της ΑΤΕ, να τη θέσει σε ειδική εκκαθάριση και να διορίσει ειδικό εκκαθαριστή.
Παράλληλα, αναστέλλεται ακόμη και η διαπραγμάτευση όλων των παραγώγων προϊόντων συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων δανεισμού, με υποκείμενο τίτλο της ΑΤΕ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Εθνους (ρεπορτάζ: Νίκος Τσίτσας), η απορρόφηση της Αγροτικής Τράπεζας από την Τράπεζα Πειραιώς χαρακτηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ διαδικασία που έγινε «χωρίς διαφάνεια και καθαρούς όρους», και υποστηρίζουν ότι σηματοδοτεί την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει άμεσα σε «άρον άρον» ιδιωτικοποιήσεις που θα «πάρουν τη μορφή ξεπουλήματος και άλλων κερδοφόρων κρατικών εταιρειών», όπως αναφέρουν στελέχη του κόμματος.
Ο Αλέξης Τσίπρας από το Σάββατο απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκη, ζητώντας να προκληθεί άμεσα, πριν κλείσει η Βουλή, προ ημερησίας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών με θέμα την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τον τεμαχισμό και την πώληση του υγιούς τμήματος της ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η ΑΤΕ είναι κερδοφόρα και, παρότι συμμετείχε στο «κούρεμα» των ομολόγων (PSI), είχε κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι η ζημιά θα αναπληρωνόταν με την ανακεφαλαιοποίηση από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αλλά τελικώς εξαιρέθηκε από τη διαδικασία.



Απο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους